Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Banános palacsinta

Banános palacsinta

A banános palacsinta vastagságban félúton van a klasszikus magyar és az amerikai palacsinta között. Ez a banános palacsinta recept gluténérzékenyek számára is olcsón elérhető. :)

Szerencsére épp olyan finom és csábító, mint az eredeti! Nutellával a legjobb, de kakaóval, túróval, lekvárral ugyanúgy ínycsiklandó... vagy mondjuk friss banánnal és fahéjjal. :) Gyors süti vagy desszert is lehet a vasárnapi ebéd végén.

Persze, az előbb emlegetett palacsinta verziókon túl a banános amerikai palacsinta arra az esetre is megoldást kínál, ha az amerikai alaptésztát szeretnéd egészségesebben elkészíteni. A fehér lisztet részben vagy egészben lecserélheted gluténmentes lisztre, vagy zabliszttel készítheted - így tulajdonképpen a cool hangzású és nagyon finom finomabb banános zabos palacsinta lesz a végeredmény-,  a cukor egy részét pedig a tésztába csempészett egy-két banán cukortartalma adja. Ezzel a tojás és vagy a tej mennyiségét is lecsökkentheted. Sőt... akár még tojás nélkül is elkészítheted. Ja, vagy tej nélkül, például mandulatejjel... Szóval nincs akadály, bátran fogj hozzá, és picit alakítsd saját igényedre a receptünket, ha szeretnéd. 

Még valami: a többi gluténmentes palacsinta recepthez képest ezt nem kell állni hagyni, azonnal süthető. A palacsinta tészta nem sűrűsödik be a sütés végére, nem kell higítani sem. Első ránézésre van egy szokatlan hozzávalója, a keményítő. De ez könnyen beszerezhető a legtöbb boltban, és sokáig eláll, így sok finom palacsinta készíthető egy doboz keményítőből. 

5 adag
Hozzávalók: 
4
darab
tojás
4
darab
banán
6
evőkanál
keményítő
1
késhegynyi
fahéj
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 A hozzávalókat keverd össze egy tálban. Turmixold össze őket. Ez egyben a csomósodási gondoknak is elejét veszi. Állni nem kell hagyni, azonnal bele lehet kezdeni a sütésbe.

2. lépés

 Forrósítsd fel a palacsinta sütődet közepes-magas lángon. Merőkanállal kanalazz bele egy kis adagot. Hagyd szétterülni. Egyengetni nem kell, akkor szakadós lesz. Fedő alatt süsd mattra az egyik felét. Fordítsd meg. Süsd aranybarnára.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!