Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Banános palacsinta

Banános palacsinta

Ez a palacsinta vastagságban félúton van a magyar és az amerikai palacsinta között. Banános verzió a gluténérzékenyeknek. Szerencsére épp olyan finom és csábító, mint az eredeti! Nutellával a legjobb, de kakaóval, túróval, lekvárral ugyanúgy ínycsiklandó. Gluténérzékeny ismerősök garantáltan lekenyerezhetőek ezzel a gyors sütivel!

A többi gluténmentes palacsinta recepthez képest ezt nem kell állni hagyni, azonnal süthető. Ez a palacsinta tészta nem sűrűsödik be a sütés végére, nem kell higítani. Első ránézésre van egy trükkös hozzávalója,  a keményítő. De ez könnyen beszerezhető a legtöbb boltban. Mivel elállós fajta, raktárkészletet halmozhatunk fel belőle a palacsinta sütésekhez!

5 adag
Hozzávalók: 
4
darab
tojás
4
darab
banán
6
evőkanál
keményítő
1
késhegynyi
fahéj
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 A hozzávalókat keverd össze egy tálban. Turmixold össze őket. Ez egyben a csomósodási gondoknak is elejét veszi. Állni nem kell hagyni, azonnal bele lehet kezdeni a sütésbe.

2. lépés

 Forrósítsd fel a palacsinta sütődet közepes-magas lángon. Merőkanállal kanalazz bele egy kis adagot. Hagyd szétterülni. Egyengetni nem kell, akkor szakadós lesz. Fedő alatt süsd mattra az egyik felét. Fordítsd meg. Süsd aranybarnára.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)