Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Amerikai palacsinta

Amerikai palacsinta

Az amerikai palacsintát nagyon gyorsan elkészítheted ez alapján az alaprecept alapján. Az amerikai palacsinta abban különbözik a megszokott palacsintánktól, hogy a sűrűbb tésztának és a sütőpornak köszönhetően vastagabb, levegős palacsintákat kapunk.

Ha éhesen ébredsz, reggelire is tökéletes, azonnal süthető a palacsinta tészta. Csak összekevered a hozzávalókat, és már sülhet is. De akár előre is összedobhatod a keveréket - én legutóbb két órával később álltam neki kisütni, mint ahogy bekevertem.

Mit tegyek rá?

Vastagsága miatt nem szokás feltekerni: leginkább juharsziruppal leöntve vagy nutellával, lekvárral megkenve eszik. Kedvelt még mellé az eper, banán, áfonya is.

Egészségesebb verziók

Ha diétás amerikai palacsintát készítenél, és szeretnéd a lisztet más fajtára cserélni, megteheted! Ez nem egy élesztős recept, nincs szükség a fehérlisztben található sikérre. Teljes kiőrlésű liszttel, zabpehelyliszttel, zabliszttel is kísérletezhetsz.

Mivel ezeknek azért más az ízük, ezért azt javaslom, hogy először csak a fehérliszt egy kisebb részét cseréld csak más típusú lisztre! 

A vajat semmiképpen se hagyd el a receptből - viszont ha kedved tartja, lecserélheted más típusú olajra vagy zsírra.

Az amerikai palacsinta recept eredetijét és további remek amerikai palacsinta recepteket találsz a palacsinták szakértőjénél, a Palacsinta Világnál!

12 adag
Hozzávalók: 
200
g
liszt
3
dl
tej
6
dkg
vaj
2
evőkanál
cukor
1
csomag
sütőpor
ízlés szerint
vanília aroma vagy kivonat (elhagyható)
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Keverd össze a száraz hozzávalókat. Üsd bele a tojást, keverd meg kicsit. Fokozatosan add hozzá a tejet, majd a végén keverd bele az olvasztott vajat is.

2. lépés

Tegyél fel a gázra egy palacsintasütőt vagy van kifejezetten erre a célra amerikai palacsintasütő is. Tegyél bele egy merőkanál palacsinta tésztát. Közepes vagy alacsony lángon süsd, amíg barna lesz az alja.

Ekkor még a teteje picit folyós lehet - egy határozott mozdulattal fordítsd meg. Ha nagyon folyós, szét fog fröcsögni a sütődben, és ráég. Ezért jobb alacsony lángon sütni, hogy forgatásnál ne locsogjon szét a drága anyag.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)