Fokhagyma olaj

Alapanyag kategória: Fokhagyma, olaj

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

1 dl olívaolajat vagy napraforgó olajat felmelelítünk úgy, hogy ne forrjon fel, csak meleg legyen.

2. lépés

5 db, nagyobb gerezd fokhagymát egy kés lapjával összezúzunk, majd bele dobjuk a meleg olajba. Addig kevergetjük, amíg átadja a fokhagyma az aromáit az olajnak (2-3 perc).

3. lépés

Hagyjuk kihűlni, majd egy pici üvegbe vagy spriccflaskába töltjük. Spriccflaskás használat esetén érdemes a hagymákat kiszűrni belőle, hogy ne tömítse el használatkor.

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 1 dl olaj
  • 5 dl gerezd fokhagyma
Fokhagyma olaj
Fokhagyma olaj

A fokhagyma olaj készítése egyszerű és gyors. Megfázásos időszakban szuper lehet antibakteriális, fertőtlenítő hatása miatt. Fülgyulladásod van? Tegyél belőle egy kis vattára, és dugd a füledbe. Magában vagy pirítósra téve segíthet kikúrálni megfázást, torokfájást is!

 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top