Parajfőzelék recept – tojással

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Parajfőzelék recept – tojással

Alapanyag kategória: liszt, paraj, spenót, tej, tojás

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A kiengedett csomag fagyasztott parajt tedd egy megfelelő méretű lábosba és tedd fel lángra, főni.

(megfelelő méretű, ha még hozzá fér a tej és bele tudod ütni a tojásokat is)

2. lépés

Keverd ki a lisztet a tejjel, apránként hozzáadva a tejet a liszthez. Amint higul, többet is odaönthetsz a tejből, csak az elején aprózd az adagokat! Ezzel a módszerrel nem lesz csomós.

Csurgasd bele a spenótba, akár még mielőtt felforrna. Ha már felforrt, akkor folyamatos keverés mellett öntsed a habarást a parajra! A lisztet helyettesítheted étel keményítővel is. A cél, hogy kissé sűrűbb legyen az állaga.

3. lépés

Amikor felforr a paraj, szórd meg a cukorral – elhagyható, vagy helyettesíthető édesítőszerrel is -, keverd el benne! Ha sósan szereted inkább, akkor a fokhagymát se felejtsd ki belőle!

A tojásokat üsd bele egyenként, úgy hogy lehetőleg ne follyon szét. A lángot mérsékeld alatta, így főzd meg a tojást. Ha kevered, akkor a fakanalat a lábas alján toljad.

Úgy is jó – ahogy a fenti fotón az én főzelékemnél is láthatod -, hogy a tojásokat kissé összekevered a parajjal, mennyei finom.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 500 g fagyasztott paraj
  • 2 evőkanál (csapott) liszt
  • 2.5 dl tej
  • 4 darab tojás
  • 2 evőkanál cukor (elhagyható)
  • ízlés szerint só és fokhagyma
Parajfőzelék recept – tojással
Parajfőzelék recept – tojással

A parajfőzelék receptje garancia rá, hogy gyorsat, finomat és egészségeset tudj készíteni! Ráadásként, ha adsz hozzá egy-két tojást, máris laktatóbb. Így készítsd el alig 15 perc alatt!

Fagyasztott, paszírozott parajt szoktam hozzá venni, tehát mirelitből készül. Ebből egy csomag két főre elegendő, a tojásos feltéttel esetleg több adag is kijön belőle. Maradék pörkölttel, sűlthússal is tálalható, de önmagában is elég laktató, akár ebédre, vacsorára, uzsonnára is.

Friss spenótból is készíthető?

Ha friss spenótod, azaz parajod van hozzá, mosd meg a csap alatt. Tedd egy lábasba jó nedvesen, és pár perc alatt fonnyaszd össze közepes lángon. Készen áll a felhasználásra! Ha pépesebben szereted, egy botmixerrel össze is turmixolhatod.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Redőny és tetőablakok

2023. január 2.|

Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]

A kendermagolaj megjelenik a konyhákban

2022. december 26.|

A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]

Go to Top