Recept kategória: Egészséges
Alapanyag kategória: szezámmag
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Egy kis lábaskába önts szezámmagot a zacskóból! Tedd fel a lángra és folyamatos keverés mellett addig hagyd a lángon, míg nem érzed az illatát. A szemeken is látod, hogy kissé összehúzódnak és kezdenek pirulni.
Hozzávalók
- 3 evőkanál szezámmag

Mért kell a szezámmagot megpirítani?
…csak egyszer próbáld ki, pl kelt tésztára szórni vagy rántott hús bundájába pirítva belekeverni, mindjárt nem kérdezed :-) sokkal finomabb és izgalmasabb ízt ad.
Használhatod kelt tészták, pogácsák, sós-sajtos rágcsák megszórására, belekeverheted más magokkal kenyértésztába és …
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]