Zöld Csikemell ragu

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Tedd fel a vizet némi sóval és amikor forr, a tésztát add hozzá. Vedd vissza a lángot, éppen csak forrdogáljon. A tésztához megadott ideig főzd, majd szűrd le. Amíg fő a tészta, haladhatsz a csirkemell elkészítésével.

2. lépés

Tisztítsd meg a sárgarépát és vágd fel vékony szeletekre.

Ha friss borsód van, akkor fejtsd ki és öblítsd át egy szűrő segítségével.

A spenótot legfeljebb egy öblítéssel intézd el, nem kell szárazni, nem kell semmi egyebet tenni vele.

3. lépés

A zsiradékon – nagy lángon -, süsd át a kis darabokra felvágott csirkemellett.

Sózd meg, amikor már átsültek, önts egy kis vizet alá. Jöhet rá a sárgarépa is.

4. lépés

Tedd rá a zöldborsót és a spenótot is! keverd meg és főzd készre. Közben esetleg elkellhet némi víz utánadagolása is. Ügyelj rá, hogy ne fogyjon el alóla a víz!

5. lépés

Szórj rá egy-két kanál lisztet, keverd meg és öntsd rá a főzőtejszínt. Forralj rajta egyet és készen is van! A tésztával nem szoktam előre összekeverni, külön tálalom.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 darab csirkemell filé
  • 2 darab sárgarépa
  • 125 g bébispenót
  • 125 g zöldborsó
  • 2 evőkanál margarin vagy zsír
  • 250 dkg orsó tészta
  • 2 dl főzőtejszín/natúr joghurt
Zöld Csikemell ragu
Zöld Csikemell ragu

Hamar kellett finom és mutatós ételt készíteni: a csirkemell önmagában finom és gyorsan kész, a sárgarépa és a zöld színű zöldségek nagyon látványossá tették, különösen a fehér színű tésztán tálalva. Finom és tápláló, értékes vitaminokkal. Olyan alapanyagokkal készül, amelyek télen is elérhetőek, frissen vagy fagyasztva.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top