Zöld Csikemell ragu

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Tedd fel a vizet némi sóval és amikor forr, a tésztát add hozzá. Vedd vissza a lángot, éppen csak forrdogáljon. A tésztához megadott ideig főzd, majd szűrd le. Amíg fő a tészta, haladhatsz a csirkemell elkészítésével.

2. lépés

Tisztítsd meg a sárgarépát és vágd fel vékony szeletekre.

Ha friss borsód van, akkor fejtsd ki és öblítsd át egy szűrő segítségével.

A spenótot legfeljebb egy öblítéssel intézd el, nem kell szárazni, nem kell semmi egyebet tenni vele.

3. lépés

A zsiradékon – nagy lángon -, süsd át a kis darabokra felvágott csirkemellett.

Sózd meg, amikor már átsültek, önts egy kis vizet alá. Jöhet rá a sárgarépa is.

4. lépés

Tedd rá a zöldborsót és a spenótot is! keverd meg és főzd készre. Közben esetleg elkellhet némi víz utánadagolása is. Ügyelj rá, hogy ne fogyjon el alóla a víz!

5. lépés

Szórj rá egy-két kanál lisztet, keverd meg és öntsd rá a főzőtejszínt. Forralj rajta egyet és készen is van! A tésztával nem szoktam előre összekeverni, külön tálalom.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 darab csirkemell filé
  • 2 darab sárgarépa
  • 125 g bébispenót
  • 125 g zöldborsó
  • 2 evőkanál margarin vagy zsír
  • 250 dkg orsó tészta
  • 2 dl főzőtejszín/natúr joghurt
Zöld Csikemell ragu
Zöld Csikemell ragu

Hamar kellett finom és mutatós ételt készíteni: a csirkemell önmagában finom és gyorsan kész, a sárgarépa és a zöld színű zöldségek nagyon látványossá tették, különösen a fehér színű tésztán tálalva. Finom és tápláló, értékes vitaminokkal. Olyan alapanyagokkal készül, amelyek télen is elérhetőek, frissen vagy fagyasztva.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top