Lencse saláta – sárgarépával és almával

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Lencse saláta – sárgarépával és almával

Alapanyag kategória: Bors, Lencse vagy vörös lencse, méz, mustár,

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A mézet, citromlevet, sót, őrölt borsot, mustárt, oliva olajat és sót keverd össze a sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzött (vagy fél perc alatt kibontott :) konzerv) lencsével.

2. lépés

Kockázz fel egy almát és párolj (vagy főzz) meg 10 perc alatt 2 szál felkockázott sárgarépát. Keverd a salátához. Kész. :)

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 200 g Lencse vagy lencse konzerv
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab alma
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint citrom leve
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy étolaj
Lencse saláta – sárgarépával és almával
Lencse saláta – sárgarépával és almával

Lencse saláta szilveszterre, újévre, húsok mellé köretként, vagy salátaként, önálló fogásként fogyasztva is remek. Glutén-, és tejmentes saláta.

Bővítheted a hozzávalókat, tehetsz bele-, illik az ízeihez a lilahagyma például, de megpróbálhatod vöröshagymával is. Ha tompítani-, lágyítani szeretnél rajta, akkor főtt tojást tegyél bele – ezzel marad a lencse saláta glutén- és tejmentes mivolta.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top