Recept kategória: Egészséges, gluténmentes receptek, köret, saláta, Szilveszteri, újévi receptek, Vacsora ötletek, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: Bors, Lencse vagy vörös lencse, méz, mustár, Só
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A mézet, citromlevet, sót, őrölt borsot, mustárt, oliva olajat és sót keverd össze a sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzött (vagy fél perc alatt kibontott :) konzerv) lencsével.
2. lépés
Kockázz fel egy almát és párolj (vagy főzz) meg 10 perc alatt 2 szál felkockázott sárgarépát. Keverd a salátához. Kész. :)
Hozzávalók
- 200 g Lencse vagy lencse konzerv
- 2 darab sárgarépa
- 1 darab alma
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- ízlés szerint citrom leve
- 1 evőkanál mustár
- 4 evőkanál méz
- 1 evőkanál olívaolaj vagy étolaj

Lencse saláta szilveszterre, újévre, húsok mellé köretként, vagy salátaként, önálló fogásként fogyasztva is remek. Glutén-, és tejmentes saláta.
Bővítheted a hozzávalókat, tehetsz bele-, illik az ízeihez a lilahagyma például, de megpróbálhatod vöröshagymával is. Ha tompítani-, lágyítani szeretnél rajta, akkor főtt tojást tegyél bele – ezzel marad a lencse saláta glutén- és tejmentes mivolta.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Az afrodiziákumok mellett a közös főzés is segít a pároknak
Az afrodiziákum olyan anyag, amelyről úgy gondolják, hogy növeli a szexuális vágyat. Számos étel és gyógynövény létezik, amelyekről hagyományosan úgy tartják, hogy afrodiziákummal rendelkeznek, és ezek közül sok megtalálható a konyhában. […]
Redőny és tetőablakok
Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]
A kendermagolaj megjelenik a konyhákban
A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]