Lencse saláta – sárgarépával és almával

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Lencse saláta – sárgarépával és almával

Alapanyag kategória: Bors, Lencse vagy vörös lencse, méz, mustár,

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A mézet, citromlevet, sót, őrölt borsot, mustárt, oliva olajat és sót keverd össze a sós vízben kb. 30 perc alatt puhára főzött (vagy fél perc alatt kibontott :) konzerv) lencsével.

2. lépés

Kockázz fel egy almát és párolj (vagy főzz) meg 10 perc alatt 2 szál felkockázott sárgarépát. Keverd a salátához. Kész. :)

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 200 g Lencse vagy lencse konzerv
  • 2 darab sárgarépa
  • 1 darab alma
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint citrom leve
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 evőkanál méz
  • 1 evőkanál olívaolaj vagy étolaj
Lencse saláta – sárgarépával és almával
Lencse saláta – sárgarépával és almával

Lencse saláta szilveszterre, újévre, húsok mellé köretként, vagy salátaként, önálló fogásként fogyasztva is remek. Glutén-, és tejmentes saláta.

Bővítheted a hozzávalókat, tehetsz bele-, illik az ízeihez a lilahagyma például, de megpróbálhatod vöröshagymával is. Ha tompítani-, lágyítani szeretnél rajta, akkor főtt tojást tegyél bele – ezzel marad a lencse saláta glutén- és tejmentes mivolta.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top