Alapanyag kategória: bazsalikom, cukor, édesítő, liszt, paradicsom
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Mosd meg a paradicsomot, vágd ki a szárnál lévő részt és szeleteld fel.
2. lépés
Tedd fel a tűzre és nagy lángon forrald fel! Forrald addig, amíg a paradicsom héja kezd lepörögni. Keverd meg többször is, nehogy leragadjon a lábas aljába.
3. lépés
Paradicsompaszírozón vagy egy nagyobb szűrőn paszírozd át úgy, hogy a magjától is megszabaduljon a lé. Tedd vissza a lángra a lét és most tedd bele a bazsalikom leveleket is.
(Ha nincs paszírozód, a héjától megszabadulhatsz másképp is. Tedd a paradicsomokat 1 percre forró vízbe, ettől könnyen lehúzható lesz a haja. Ezután tedd a lábasba forralni a bazsalikommal együtt.)
4. lépés
1 dl vízzel keverd ki a lisztet – kb 1,5 dl paradicsomléhez számítva 1 evőkanál lisztet. Mielőtt felforr ismét a paradicsomlé, keverd hozzá ezt a habarást.
Mostmár keverd folyamatosan az elkészültéig.
5. lépés
A legvégén tedd bele az édesítőt vagy cukrot. Kóstold meg és ha még nem találod elég édesnek, akkor adhatsz hozzá még cukrot vagy édesítőt.
Hozzávalók
- 1 kg paradicsom
- 3 evőkanál finomliszt
- 6 darab friss bazsalikom levél
- 100 g cukor vagy édesítő

Bazsalikomos paradicsom szósz = friss paradicsomból készített, bazsalikommal ízesített püré, paradicsomszósz. Egyszerű önálló köretként, vagy kiegészítve pl főtt burgonyával. Imádom fasírozottal, rántott bordával és csak úgy magában is :-)
- a bazsalikomot belefőzöm, benne is hagyom tálalásig, így az illata is érződik merítésnél.
- a habaráshoz a lisztet kb számolom, kb 1,5 dl léhez jön egy evőkanállal, kevés vízzel. Egy nagyobb adagnál sem teszek több vizet 1 dl-nél
- édesíteni lehet tisztán édesítőszerrel is vagy csak cukorral, de akár vegyesen is.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]