Villámgyors csirkevacsi

Alapanyag kategória: csirkemell, ketchup, mustár, olaj,

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

 A csirkemellet vágd 4 szeletre: először középen vágd el két félre, aztán lapjával párhuzamosan vágd 2-2 szeletre a csirkemell feleket. Pici sóval hintsd meg a szeleteket.

2. lépés

Egy tálban/tányérban keverd össze a mustárt és a ketchupot, és jól forgasd bele a szeleteket. Így előkészítve akár másnap estig is hűtőben tarthatod, hogy már csak meg kelljen sütni!

3. lépés

 1-2 kanál étolajat hevíts egy (grill)serpenyőben, vagy magasabb falú teflon edényben, és közepes-nagy lángon süsd a csirkeszeleteket oldalanként kb. 5 percig. Az edényt célszerű lefedni sütés közben, hogy ne szökjön ki egy csepp olaj sem, másrészt, így nagyon omlós lesz a hús.

4. lépés

 Szedd tányérra, halmozz mellé friss vegyes zöldsalátát, vagy valamilyen klasszikus körettel is finom.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 1 darab csirkemell filé
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 késhegynyi só
  • 1 késhegynyi sütéshez étolaj
Villámgyors csirkevacsi
Villámgyors csirkevacsi

 A receptet buszon ülve hallottam, amint épp megosztotta egymással két barátnő, és annyira megtetszett a kőeccerűsége, hogy azonnal ki is próbáltam. Azóta is nagy kedvenc ez a csirke, könnyű salátával szuperjó vacsora!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top