Makrélás tészta (sima vagy füstölt makréla recept)

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Makrélás tészta (sima vagy füstölt makréla recept)

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

 Forralj vizet, és teáskanálnyi sóval tedd bele az (orsó)tésztát, főzd meg kb. 8 perc alatt.

2. lépés

 A halat csepegtesd le, és tedd egy serpenyőbe. Fűszerezd fehér borssal, sóval, kevés friss petrezselyemmel, néhány bazsalikom levéllel, néhány csepp citromlével, és add hozzá a paradicsom felét apróra vágva, vagy akár késes mixerrel 2 másodperc alatt pürésítve. (A fűszekből használhatsz szárított verziót, bár annak az íze nem annyira friss). Kis fokozaton forrósítsd át a halat.

3. lépés

A leszűrt tésztára szedd a halat, a paradicsom másik felét cikkekre, vagy apróbb kockákra vágva halmozd a tésztára, és ha friss zöldfűszered is van otthon, mehet még rá pár bazsalikomlevél, kis petrezselyem, de tökéletes az ízharmónia pár levélke lestyánnal is. 

4. lépés

 Utolsó simításként öntözd meg néhány csepp friss citromlével az ebéded, és hints rá reszelt parmezánt, vagy más kemény sajtból (trappista, gouda, edámi, …) reszelj rá egy picit. 

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 1 darab sima vagy füstölt makréla konzerv
  • 10 dkg (orsó) tészta
  • 1 darab paradicsom
  • 5 g parmezán
  • 1 késhegynyi só
  • 1 késhegynyi petrezselyem
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 1 késhegynyi őrölt bors (fehér)
  • 5 csepp citromlé
Makrélás tészta (sima vagy füstölt makréla recept)
Makrélás tészta (sima vagy füstölt makréla recept)

Ha egyszerű makréla receptet keresel, ez a makrélás fusilli lesz a tökéletes választás! Csak sima vagy füstölt makréla konzervre, tésztára, paradicsomra, sajtra és fűszerekre lesz szükséged.

Ha horgászni voltál, és friss makrélád van, akkor ne felejtsd el kifilézni felhasználás előtt. Ehhez itt találsz videós makréla filéző útmutatót!

Ha nem sikerülne makrélát beszerezned, hasonló ízű, jó alternatíva a tonhal!

Legutóbb orsótésztával készült, mert maradt egy adag csupasz főtt orsótészta a hűtőben. Amihez jókora éhség és masszív időhiány társult…. Hogy mi lett belőle? Ez a tuti befutó, elronthatatlan, villám-ebéd, amit nem lehet megunni.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top