Recept kategória: Ebéd ötletek, karácsonyi ételek, olasz tészta receptek, tészta, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: bazsalikom, Bors, citromlé, füstölt makréla, makréla, makréla konzerv, paradicsom, parmezán, petrezselyem, Só
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Forralj vizet, és teáskanálnyi sóval tedd bele az (orsó)tésztát, főzd meg kb. 8 perc alatt.
2. lépés
A halat csepegtesd le, és tedd egy serpenyőbe. Fűszerezd fehér borssal, sóval, kevés friss petrezselyemmel, néhány bazsalikom levéllel, néhány csepp citromlével, és add hozzá a paradicsom felét apróra vágva, vagy akár késes mixerrel 2 másodperc alatt pürésítve. (A fűszekből használhatsz szárított verziót, bár annak az íze nem annyira friss). Kis fokozaton forrósítsd át a halat.
3. lépés
A leszűrt tésztára szedd a halat, a paradicsom másik felét cikkekre, vagy apróbb kockákra vágva halmozd a tésztára, és ha friss zöldfűszered is van otthon, mehet még rá pár bazsalikomlevél, kis petrezselyem, de tökéletes az ízharmónia pár levélke lestyánnal is.
4. lépés
Utolsó simításként öntözd meg néhány csepp friss citromlével az ebéded, és hints rá reszelt parmezánt, vagy más kemény sajtból (trappista, gouda, edámi, …) reszelj rá egy picit.
Hozzávalók
- 1 darab sima vagy füstölt makréla konzerv
- 10 dkg (orsó) tészta
- 1 darab paradicsom
- 5 g parmezán
- 1 késhegynyi só
- 1 késhegynyi petrezselyem
- ízlés szerint bazsalikom
- 1 késhegynyi őrölt bors (fehér)
- 5 csepp citromlé

Ha egyszerű makréla receptet keresel, ez a makrélás fusilli lesz a tökéletes választás! Csak sima vagy füstölt makréla konzervre, tésztára, paradicsomra, sajtra és fűszerekre lesz szükséged.
Ha horgászni voltál, és friss makrélád van, akkor ne felejtsd el kifilézni felhasználás előtt. Ehhez itt találsz videós makréla filéző útmutatót!
Ha nem sikerülne makrélát beszerezned, hasonló ízű, jó alternatíva a tonhal!
Legutóbb orsótésztával készült, mert maradt egy adag csupasz főtt orsótészta a hűtőben. Amihez jókora éhség és masszív időhiány társult…. Hogy mi lett belőle? Ez a tuti befutó, elronthatatlan, villám-ebéd, amit nem lehet megunni.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]