Gyors túrófánk sütőporral

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Gyors túrófánk sütőporral

Alapanyag kategória: liszt, olaj, , sütőpor, tojás, túró

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

 A túrót öntsd egy tálba, villával törd szét a nagyobb rögöket. Add hozzá a felsorolás sorrendjében a hozzávalókat, és dolgozd össze fakanállal, vagy kézzel tésztának látszó egyveleggé.

2. lépés

A fánk formázást kétféleképp is csinálhatod: vizes kézzel csípj le diónyi tésztát, gömbölyítsd golyóvá, és tedd egy tálcára. Vagy két, olajba mártott evőkanállal is megformázhatod a diónyi tésztát, és mehet rögtön a forró olajba.

3. lépés

 Forrósítd fel az olajat egy magas falú lábasban, és ebben süsd meg a fánkokat közepes, vagy annál kicsit alacsonyabb fokozaton. 1 perc elteltével ellenőrizd, nem tapadtak-e le, aztán maguktól fognak forgolódni: a sütőpornak hála, mindig a legjobban megsült felük néz felfelé. Néha picit segíthetsz nekik egy villával a forgolódásban. Amikor szép világosbarnára sültek, szedd ki papírtörlővel bélelt tálba. 

Hozzávalók

6 adaghoz

  • 450 g túró
  • 3 darab tojás
  • 1 teáskanál só
  • 300 g liszt (BL55)
  • 1 zacskó sütőpor
  • 0.5 l napraforgó olaj a sütéshez
Gyors túrófánk sütőporral
Gyors túrófánk sütőporral

 Egyszerű, gyors túrófánk recept, élesztő nélkül! Az előkészület csak 5 perc, utána máris sülhetnek a fánkocskák.

Mostanra családi recept lett, vendégváró és kedvenc vacsi. Ráadásul egész kényelmes meló megsütni, mert miközben sülnek a fánkok, maguktól forgolódnak az olajban. Tényleg!!!

A képen egy sütis-tányérnyi fánk átható – a receptben megadott mennyiségekkel bő három ilyen tálra elegendő fánkot tudsz sütni. Ha megszórod porcukorral vagy kínálsz mellé lekvárt, akkor édesség. De köretnek is kitűnő főfogások mellé – a recept ugyanis alapvetően nem tartalmaz cukrot. Cukorszórás vagy lekvár nélkül leginkább a burgonyakroketthez hasonlítanak a kis fánkocskák.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top