Follow Kőeccerű on Instagram

Túrófánk

Túrófánk

 Egyszerű, gyors túrófánk recept, élesztő nélkül! Egy főzőversenyen ettem először. Annyira egyszerűnek tűnt a készítése, hogy úgy döntöttem, kikísérletezem a saját túrófánk verzióm.

Mostanra családi recept lett, vendégváró és kedvenc vacsi. Ráadásul egész kényelmes meló megsütni, mert miközben sülnek a fánkok, maguktól forgolódnak az olajban. Tényleg!!!

A bónusz az, hogy nem csak porcukorral, lekvárral tálalva isteni. Maga a recept nem tartalmaz cukrot, így egy burgonya kroketthez hasonlóan köretként is tálalható!

6 adag
Hozzávalók: 
450
g
túró
3
darab
tojás
1
teáskanál
300
g
liszt (BL55)
1
zacskó
sütőpor
1
l
napraforgó olaj a sütéshez
Elkészülési idő: 
30 perc
Összedobta 2 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 A túrót öntsd egy tálba, villával törd szét a nagyobb rögöket. Add hozzá a felsorolás sorrendjében a hozzávalókat, és dolgozd össze fakanállal, vagy kézzel tésztának látszó egyveleggé.

2. lépés

A fánk formázást kétféleképp is csinálhatod: vizes kézzel csípj le diónyi tésztát, gömbölyítsd golyóvá, és tedd egy tálcára. Vagy két, olajba mártott evőkanállal is megformázhatod a diónyi tésztát, és mehet rögtön a forró olajba. Forrósítd fel az olajat egy magas falú lábasban, és ebben süsd meg a fánkokat közepes, vagy annál kicsit alacsonyabb fokozaton. 1 perc elteltével ellenőrizd, nem tapadtak-e le, aztán maguktól fognak forgolódni: a sütőpornak hála, mindig a legjobban megsült felük néz felfelé. Néha picit segíthetsz nekik egy villával a forgolódásban. Amikor szép világosbarnára sültek, szedd ki papírtörlővel bélelt tálba. 

3. lépés

 Házi lekvárral, édes szószokkal, öntetekkel az igazi. De mivel a fánkok önmagukban nem édesek, húsos, vagy gombás raguk mellé köretnek is készítheted, úgy is nagy élmény! :)

Hozzászólások

gyalogbodza
zseniálisan finom! :) tényleg alacsony lángon kell sütni. az elején túl forró volt az olaj (maxra állítottam, hogy gyorsan felmelegedjen...), és azok az első fánkok nem fúvódtak fel, gömbölyödtek ki annyira.
Összedobta 2 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)