Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Túrófánk

Túrófánk

 Egyszerű, gyors túrófánk recept, élesztő nélkül! Az előkészület csak 5 perc, utána máris sülhetnek a fánkocskák.

Mostanra családi recept lett, vendégváró és kedvenc vacsi. Ráadásul egész kényelmes meló megsütni, mert miközben sülnek a fánkok, maguktól forgolódnak az olajban. Tényleg!!!

A képen egy sütis-tányérnyi fánk átható - a receptben megadott mennyiségekkel bő három ilyen tálra elegendő fánkot tudsz sütni. Ha megszórod porcukorral vagy kínálsz mellé lekvárt, akkor édesség. De köretnek is kitűnő főfogások mellé - a recept ugyanis alapvetően nem tartalmaz cukrot. Cukorszórás vagy lekvár nélkül leginkább a burgonyakroketthez hasonlítanak a kis fánkocskák.

6 adag
Hozzávalók: 
450
g
túró
3
darab
tojás
1
teáskanál
300
g
liszt (BL55)
1
zacskó
sütőpor
0.5
l
napraforgó olaj a sütéshez
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 A túrót öntsd egy tálba, villával törd szét a nagyobb rögöket. Add hozzá a felsorolás sorrendjében a hozzávalókat, és dolgozd össze fakanállal, vagy kézzel tésztának látszó egyveleggé.

2. lépés

A fánk formázást kétféleképp is csinálhatod: vizes kézzel csípj le diónyi tésztát, gömbölyítsd golyóvá, és tedd egy tálcára. Vagy két, olajba mártott evőkanállal is megformázhatod a diónyi tésztát, és mehet rögtön a forró olajba.

3. lépés

 Forrósítd fel az olajat egy magas falú lábasban, és ebben süsd meg a fánkokat közepes, vagy annál kicsit alacsonyabb fokozaton. 1 perc elteltével ellenőrizd, nem tapadtak-e le, aztán maguktól fognak forgolódni: a sütőpornak hála, mindig a legjobban megsült felük néz felfelé. Néha picit segíthetsz nekik egy villával a forgolódásban. Amikor szép világosbarnára sültek, szedd ki papírtörlővel bélelt tálba. 


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Hozzászólások

gyalogbodza
zseniálisan finom! :) tényleg alacsony lángon kell sütni. az elején túl forró volt az olaj (maxra állítottam, hogy gyorsan felmelegedjen...), és azok az első fánkok nem fúvódtak fel, gömbölyödtek ki annyira.
Összedobta 2 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)