Recept kategória: Ebéd ötletek, gluténmentes receptek, Uzsonna, Vacsora ötletek, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: burgonya, Fokhagyma, leveskocka, olaj, paradicsom, rizs, sárgarépa, Só, tejszín, vöröshagyma
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Hámozd meg, és aprítsd apróra a krumplit és a répát (nagyobbra is vághatod, csak tovább kell majd főzni). Aprítsd fel a paradicsomot és a fokhagymát is. Szintén vágd apróra a hagymát, és az étolajjal tedd egy lábasba. Pirítsd meg (kb. 3 perc). Ha másféle zöldségeket is tennél bele, légy bátor, jöhet még brokkoli, karfiol, borsó, zeller, karalábé, sütőtök, de akár spárga, cukkini, mángold, vagy cékla is. A 4 adagos receptben a fűszereket és tejszínt kb. fél kiló zöldségre számoltam.
2. lépés
Add az aprított fokhagymát hagymához. Tedd bele a leveskockát, sózd meg, add hozzá a többi zöldséget és a rizst, és önts annyi vizet a lábasba, hogy ellepje a zöldségeket. Főzd 15 percig kis fokozaton.
3. lépés
Vedd le az edényt a tűzhelyről, öntsd hozzá a tejszínt, esetleg kevés petrezselymet, és botmixerrel pürésítsd krémes állagúra.
4. lépés
Tedd vissza a tűzhelyre, és adj annyi vizet a leveshez, hogy sűrű krémlevest kapj (ne főzeléket, de ne is legyen nagyon híg, mert úgy kevésbé finom kanalazni). Forrásig hevítsd, és kész. Tálalhatod pirított leveskockával (itt tönkölybúzás-hajdinás leveskockával tálaltam, amit egy kicsit túlpirítottam, hogy mindenki elhiggye, én csináltam, nem bolti…. Naná, hogy nem akartam odaégetni, de hát, ez van, mindenkivel megeshet… :)), levesgyönggyel, pirított hagymával, tökmaggal, reszelt sajttal, corn flakes-szel, vagy ezek bármilyen kombinációjával.
Hozzávalók
- 1 darab vöröshagyma
- 3 darab burgonya
- 3 darab sárgarépa
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 darab paradicsom
- 1 dl rizs
- 1 teáskanál só
- 1 darab leveskocka
- 1 evőkanál tejszín
- 0.5 dl étolaj

Ez a tejszínes zöldségkrémleves egy klasszikus. Finom, olcsó, egyszerű, és még olyan zöldség is belefér, amit egyébként például nem szeret az ember. Lehet brokkolis, répás, de kerülhet bele cukkini, karalábé, kelbimbó is.
Krémleves diétát tartasz? Variáld a zöldségeket, próbáld ki többféle összeállításban! Úgy tudod előállítani a legfinomabb zöldséglevest, ha a piacon friss, idény zöldségeket vásárolsz hozzá. Ezekből készítheted el leginkább ínycsiklandóra a színes és ízes, tejszínes, gőzölgő vegyes zöldségkrémlevest.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]