Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Spenótos tészta

Spenótos tészta

A spenótos tészta egy igazi gyors, finom fogás, ha valami instant egészségeset ennél. A hozzávalók elállósak, így ha raktárra veszed őket, bármikor rittyenthetsz egy zöld, de mégis ínycsiklandó fogást. A tejszíntől lesz krémes, lágy ízű a szószod!

A spenót nagyon gazdag A, C E és K vitaminokban, folsavban, illetve kalciumban, vasban is - ebben a receptben sokáig nem is kell rotyogtatni, így megőrzi tápanyag tartalmát. 

(forrás)

2 adag
Hozzávalók: 
450
g
fagyasztott spenót
2
dl
főzőtejszín
1.5
evőkanál
liszt
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
0.5
darab
vöröshagyma
ízlés szerint
fokhagyma
késhegynyi
szerecsendió
160
g
száraz tészta
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Amíg a negyed (esetleg fél...) vöröshagymát apróra vágod, és kevés olívaolajon elkezded sütni, engedd ki kicsit a fagyasztott spenótot a mikróban. Nem kell teljesen, az már elég, ha pár darabra össze tudod törni és rá tudod tenni a hagymára.

Arra figyelj, hogy kapható olyan fagyasztott spenót is, ami már tartalmaz sót és fokhagymát. Nézd meg mindig az összetevőket, mert jól el vaj rejtve az infó a csomagoláson!

2. lépés

Amíg folyamatos keverés mellett felenged, tedd rá a lisztet és a fűszereket. Só, bors, fokhagyma, és ha van, egy kis őrölt szerecsendió. Én fokhagymából is a por formájú fűszert használom, az ízélmény így is szuper.

3. lépés

Tegyél fel vizet forrni, és főzd meg a száraz tésztát a zacskóján található infók szerint.

4. lépés

Borítsd bele a tejszínt is, és forrald fel a keveréket, 1-2 perc múlva le is zárhatod a gázt és kész a spenótos szósz.

Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)