Alapanyag kategória: rizs, tej

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Készíts majdnem kétszeres mennyiségű víz hozzáadásával és egy kis sóval párolt rizst kb. 15 perc alatt, majd adj hozzá 3 dl tejet és innentől már kevergetve, főzd krémesen puhára további kb. 5 perc alatt. Vagy kapd elő a hűtőből az előző napi maradék rizst és önts rá annyi tejet egy lábasban, hogy majdnem ellepje. Melegítsd fel és forrástól kevergetve főzd készre. Ha szeretnéd, tehetsz bele egy kevés vaníliás cukrot, de úgy is nagyon finom, ha csak a végén rápakolt gyümölcs vag mondjuk instant kakaópor édesíti. Dönts vágyad szerint. :)

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 3 dl rizs
  • 1 késhegynyi só
  • 5 dl víz
  • 3 dl tej
Tejberizs
Tejberizs

Tejberizst főzni több okból hálás dolog nálunk. Először is, előző napról megmaradt rizsből szoktam, Ami ugyebár a konyhai hulladék költség- és időhatékony minimalizálása, mert a tejberizst jókedvűen belapátoljuk, viszont a kopogósra hűtött rizst máskülönben leginkább kidobnánk. Másodszor, amióta kóstoltam a boltban a hűtőpultból kapható tejberizst, mégjobban esik pár perc alatt tejben krémesre felfőzni, aztán langyosan és kedvemre ízesítve befalni. Sokkal jobb a házi verzió, és nagyon egyszerű összedobni. Kipróbálod? :)

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top