Recept kategória: egyszerű sütik, fánk recept, gyors sütemények, túrós süti receptek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A túrót villával törd át, add hozzá a tojást, a kevés cukrot vagy az édesítőszert. Jól dolgozd össze a villával.
Adj hozzá rumot vagy sütőrumot, ez a csöröge fánk könnyed állagához jól jön.
2. lépés
A kimért liszthez reszeld a citromhéjat, keverd bele a szódabikarbónát is!
dolgozd össze a a lisztes keveréket a túrós keverékkel, legyen rugalmas a tészta!
Ha nagyon ragadna, akkor még adj hozzá kevés lisztet!
3. lépés
Nyújtsd el vékonyra a tésztát, lisztezéssel kerüld el, hogy a deszkára ragadjon. Közben már fel is teheted a sütő olajat melegendi!
Barátfüle szaggatóval vágd fel a tésztát négyszögletes darabokra. Ejts egy vágást a barátfüle szaggatóval a négyszög egyik átlója mentén.
Ezen a vágáson húzd át a tészta szemközti sarkát úgy, hogy felülről hajtsd át. A másik szemközti sarkot alulról told át a résen! Az sem baj, ha nem dugosod a sarkokat sehova!
4. lépés
Olajban süsd pirosra a tészta mindkét oldalát, még melegen hintsd meg porcukorral.
Gyorsan sül, akkor tedd az olajba, ha már azonnal sisteregve sülni kezd, ahogy a tészta beleér. Sülés közben megnőnek a csöröge fánkok, ennek megfelelően lazán rakj belőlük a sütőolajba!
Hozzávalók
- 25 dkg tehéntúró
- 10 dkg cukor vagy édesítő
- 1 darab tojás
- 12.5 dkg margarin
- 25 dkg finomliszt
- 0.5 darab citrom reszelt héja
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál rum (elhagyható)
- 3 evőkanál porcukor a szóráshoz
- 1 l olaj a sütéshez

Túrós csöröge fánk, amelyet nem kell keleszteni, nem kell hozzá élesztőt futtatni, csak összekeverni a hozzávalókat.
Gyorsan és kőeccerűen-, egy menetben elkészül:
Keverd csak össze a csöröge hozzávalóit és már sodorhatod is. Tényleg 3-4 mm vastagra kell kinyújtani, a forró olajban látványosan felemelkedik és egy laza, könnyed fánkot kapunk. A túró egy érdekes pöttyözetet ad a megsült tésztának. Nagyon guszta és nagyon finom. Egy hibája van: nem áll el, mert gyorsan elfogy.
A recept hozzávalói két személyre szóló adagot írnak le, két személyre szóló jó nagy adagot :-)
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]