Túrós csöröge fánk recept

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Túrós csöröge fánk recept

Alapanyag kategória: liszt, tojás, túró

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A túrót villával törd át, add hozzá a tojást, a kevés cukrot vagy az édesítőszert. Jól dolgozd össze a villával.

Adj hozzá rumot vagy sütőrumot, ez a csöröge fánk könnyed állagához jól jön.

2. lépés

A kimért liszthez reszeld a citromhéjat, keverd bele a szódabikarbónát is!

dolgozd össze a a lisztes keveréket a túrós keverékkel, legyen rugalmas a tészta!

Ha nagyon ragadna, akkor még adj hozzá kevés lisztet!

3. lépés

Nyújtsd el vékonyra a tésztát, lisztezéssel kerüld el, hogy a deszkára ragadjon. Közben már fel is teheted a sütő olajat melegendi!

Barátfüle szaggatóval vágd fel a tésztát négyszögletes darabokra. Ejts egy vágást a barátfüle szaggatóval a négyszög egyik átlója mentén.

Ezen a vágáson húzd át a tészta szemközti sarkát úgy, hogy felülről hajtsd át. A másik szemközti sarkot alulról told át a résen! Az sem baj, ha nem dugosod a sarkokat sehova!

4. lépés

Olajban süsd pirosra a tészta mindkét oldalát, még melegen hintsd meg porcukorral.

Gyorsan sül, akkor tedd az olajba, ha már azonnal sisteregve sülni kezd, ahogy a tészta beleér. Sülés közben megnőnek a csöröge fánkok, ennek megfelelően lazán rakj belőlük a sütőolajba!

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 25 dkg tehéntúró
  • 10 dkg cukor vagy édesítő
  • 1 darab tojás
  • 12.5 dkg margarin
  • 25 dkg finomliszt
  • 0.5 darab citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 teáskanál rum (elhagyható)
  • 3 evőkanál porcukor a szóráshoz
  • 1 l olaj a sütéshez
Túrós csöröge fánk recept
Túrós csöröge fánk recept

Túrós csöröge fánk, amelyet nem kell keleszteni, nem kell hozzá élesztőt futtatni, csak összekeverni a hozzávalókat.

Gyorsan és kőeccerűen-, egy menetben elkészül:

Keverd csak össze a csöröge hozzávalóit és már sodorhatod is. Tényleg 3-4 mm vastagra kell kinyújtani, a forró olajban látványosan felemelkedik és egy laza, könnyed fánkot kapunk. A túró egy érdekes pöttyözetet ad a megsült tésztának. Nagyon guszta és nagyon finom. Egy hibája van: nem áll el, mert gyorsan elfogy.

A recept hozzávalói két személyre szóló adagot írnak le, két személyre szóló jó nagy adagot :-)

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top