Alapanyag kategória: cukor, liszt, margarin, , tej, tojás, vaj, vaníliás cukor

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Egy tálba mérd ki a lisztet, cukrot. Add hozzá a vaníliás cukrot és sót. Keverd el. Üsd a tetejére a két tojást, keverd őket bele. Öntsd hozzá a tejet fokozatosan, közben kevergesd. Végül öntsd hozzá és keverd el az olvasztott vajat vagy margarint is.

2. lépés

Gofrisütőbe mérj egy merőkanállal a tésztából és süsd aranybarnára. Nem szükséges beolajozni a sütőt, nem ragad bele.

Ha rácsra szeded ki őket meghűlni, akkor finoman ropogósak lesz a külsejük!

Hozzávalók

10 adaghoz

  • 25 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg vaj vagy margarin
  • 2 darab tojás
  • 0.5 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 késhegynyi só
  • 2 teáskanál sütőpor
Gofri
Gofri

A legjobb gofri receptet szerettem volna megkeresni, ami egyben egyszerű is. A recept keresési szándákomat egy facebook posztban osztottam meg veletek, és kaptam is háromféle receptet a poszt alá, illetve egyet messengeren. A döbbenetes az volt, hogy a receptek jelentősen különböztek. Mindegyik gofri isteni finom lett – melyik hát a győztes? Kénytelen voltam tájékozódni, hogy valójában milyen is az igazi, eredeti gofri? 

Belga gofri (vagy belga waffel)

A belga gofri egyrészt afféle mindent bele gofri. Irtózatosan tartalmas, tömény tésztát kell elképzelni, vajjal, cukorral, liszttel, tojással, tejjel. Másrészt az igazi eredeti belga gofri élesztővel készül! Az élesztőtől lesz egy kicsit lazább, szellősebb az állaga, mikor kisül. Továbbá attól lesz még belga, hogy olyan sütőben sütjük, amiben jókora mélyedések keletkeznek a gofriban – így rengeteg csokiszószt, lekvárt, mézet, tejszínhabot elbír majd.

Amerikai gofri

Az élesztőt persze az egyszerűség és gyorsaság kedvéért sütőporral is lehet helyettesíteni. Illetve ha olyan gofrisütőt veszünk, amiben vékony, apró lyukacsos gofrit lehet sütni, akkor összességében amerikai gofri lesz a végeredmény, nem pedig belga.

A legjobb gofri

A legjobb gofri ízletes és egyben könnyű, belül puha, kívül ropogós. Egyszerűen és gyorsan készül.

Mitől lesz igazán ízletes a gofri? A gofri receptek tesztelése során a legízletesebb tésztát az itt található recept eredményezte. Minden hozzávalóból benne van egy jókora mennyiség, nem diétás Mitől lesz igazán könnyű és laza a gofri tészta? Megfelelő mennyiségű sütőportól! A tojásfehérje habbá verése nem lazít olyan sokat a tésztán, mint a sütőpor. Szóval ha már az élesztőt “leegyszerűsítjük”, elhagyjuk a belga gofriból, akkor megfelelő mennyiségű sütőport kell beletenni a könnyű gofrikért!

Plusz egy tipp: mitől marad kívül ropogós a gofri? A gofrik külseje ropogós marad, ha nem egymásra rétegzed őket, hanem rácsra szeded ki egyenként! Így nem puhul meg, miközben kihűl!

Köszönet

A tökéletes recept összeállításáért nagy köszönettel tartozom a recepteket kommentelőknek és küldőknek. Itt pedig olvashatjátok, hogy milyen gofrik sültek a receptekből, miért ez lett a győztes.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Redőny és tetőablakok

2023. január 2.|

Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]

A kendermagolaj megjelenik a konyhákban

2022. december 26.|

A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]

Tetőablak a konyhában

2022. november 21.|

A tetőtéri konyhaablakok nagyon fontos funkciót látnak el, épp ezért kiválasztásukat nem árt alaposan megfontolni. A konyha a családi élet egyik fontos helyszíne, a közös étkezések, főzések, beszélgetések terepe. […]

Go to Top