Recept kategória: egyszerű sütik, gluténmentes receptek, karácsonyi ételek, karácsonyi sütik, vegetáriánus receptek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Forralj vizet egy kis lábasban, és a diót 1 percig főzd, majd öntsd le róla a vizet.
2. lépés
Egy zárható műanyag dobozban keverd el a cukrot a fahéjjal és sóval, majd tedd bele a még forró diót. Zárd le a dobozt, és rázd össze a diót a cukros keverékkel.
3. lépés
Egy serpenyőben olvaszd össze a kanálnyi vajat, és a doboz tartalmát. Kis-közepes fokozaton, némi kevergetés mellett 1-2 perc alatt a cukor a vajjal karamellszínű, fényes bevonattá változik a diókon. Szedd tányérra, és edd-edd-edd… :)
Hozzávalók
- 10 dkg dióbél
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál vaj
- 2 késhegynyi őrölt fahéj
- 1 késhegynyi só

Igazi villámgyors téli csemege, ami az ünnepi asztalon is szépen mutat. Nagyon-nagyon jó! :)
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Redőny és tetőablakok
Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]
A kendermagolaj megjelenik a konyhákban
A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]
Tetőablak a konyhában
A tetőtéri konyhaablakok nagyon fontos funkciót látnak el, épp ezért kiválasztásukat nem árt alaposan megfontolni. A konyha a családi élet egyik fontos helyszíne, a közös étkezések, főzések, beszélgetések terepe. […]