Karamellizált fahéjas dió

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Karamellizált fahéjas dió

Alapanyag kategória: cukor, dió, fahéj, , vaj

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

 Forralj vizet egy kis lábasban, és a diót 1 percig főzd, majd öntsd le róla a vizet. 

2. lépés

 Egy zárható műanyag dobozban keverd el a cukrot a fahéjjal és sóval, majd tedd bele a még forró diót. Zárd le a dobozt, és rázd össze a diót a cukros keverékkel.

3. lépés

 Egy serpenyőben olvaszd össze a kanálnyi vajat, és a doboz tartalmát. Kis-közepes fokozaton, némi kevergetés mellett 1-2 perc alatt a cukor a vajjal karamellszínű, fényes bevonattá változik a diókon. Szedd tányérra, és edd-edd-edd… :)

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 10 dkg dióbél
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 késhegynyi őrölt fahéj
  • 1 késhegynyi só
Karamellizált fahéjas dió
Karamellizált fahéjas dió

 Igazi villámgyors téli csemege, ami az ünnepi asztalon is szépen mutat. Nagyon-nagyon jó! :)

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top