Kakaós csiga

Kakaós csiga egy kedvelt édes-, kelt tészta, amelyet elkészíthetünk a kenyérsütőgéppel. Kakaós csiga kenyérgéppel: dagasztás, kelesztés a gépben, ehhez csak a hozzávalókat kell bekészítened. Marad a kakaós csiga elkészítésének legkellemesebb része, a csiga készítés. Imádom ha nagyon kakaós, hát bele is teszek annyi kakaót, amennyit csak elbír! :-)
A tésztáját kedved szerint bonyolíthatod: készülhet tisztán fehér búzalisztből (finomlisztből BL55 vagy kenyérlisztből BL80), de lecserélheted ennek egy kis részét (10-15 dekát) graham vagy teljes kiőrlésű lisztre, rozslisztre. Tehetsz hozzá egy marék zabpelyhet is. A leglazább tésztát a tisztán fehér búzaliszttel készült tésztával kapod. Szellős-, könnyed lesz a tésztája, sokkal jobban megkel, mint a vegyes lisztből.
A kakaós csiga kenyérgéppel készítve bármikor megállja a helyét, alig kell odaállni mellé, csak egy kis időgazdálkodás és már jöhet is: reggelire, ebéd utáni desszertként, uzsonnára, vacsorára vagy annak kiegészítésére. Készítheted laktózmentes tejjel, laktózmentes margarinnal, így a laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
- Facebook Like
- Share on Facebook
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!