Klafuti (Clafoutis)

Palacsintát kért a család, de nem volt kedvem a sütögetéshez, ezért eszembe jutott, hogy ideje kipróbálni a francia tejespitét, a clafoutis-t (ejtsd: klafuti).
Ez egy francia eredetű édesség, egy olyan süti, ami ízében és összetételében hasonlít a palacsintára. Viszont kevésbé köti az embert a konyhába (nem egyesével kell kisütni, hanem a sütőben), ráadásul gyümölcsös is.
A hagyományos francia pite recept magozatlan cseresznyével íródott, így cseresznyés lepényként vagy cseresznye klafuti receptként is hallhattál már róla. Nagyon finom meggyel, szilvával és eperrel is, de cseresznye hiányában leginkább a barackos változat a népszerű.
A kész klafuti nagyon puha, és inkább emlékeztet a krémes sárga részére, mint piskótára. Kinézetre így talán kevésbé egy látványos étek, nálam a ronda, de finom kategóriát erősíti!
- Facebook Like
- Share on Facebook
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!