Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Zöldséges fettuccine

Zöldséges fettuccine

Ha már nagyon unod a megszokott bolonyai-, milánói szószokat, akkor itt egy zöldséges, könnyű alternatíva a tésztára!

3 adag
Hozzávalók: 
30
dkg
fettuccine
1
darab
padlizsán
30
dkg
bébi spenót
20
dkg
koktél paradicsom
2
gerezd
fokhagyma
olívaolaj
ízlés szerint
parmezán
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Hosszában lapokra szeletelem a megmosott padlizsánt, majd a lapokat besózom és hagyom kicsit állni, hogy kiengedje a keresű levét.

2. lépés

Amíg a padlizsán pihen, a dobozán leírtak szerint készre főzöm a fettuccinét.

3. lépés

Leitatom a sót és a kiengedett levet a padlizsánról, majd hosszában csíkokra vágom és egy kis olíva olajon megpíritom egy serpenyőben. (A padlizsánnal vigyázni kell, mert bármennyi olajat felszív, tényleg elég egy kevés.)

4. lépés

Kiveszem a serpenyőből a padlizsánt és félre teszem. Újból egy kis olíva oljata öntök a serpenyőbe és a felnégyelt koktél paradicsomokat megfonnyasztom rajta, majd hozzá dobom a megmosott és lecspegtett bébi spenótot is. Sózom, borsozom és hozzá adom az össze zúzott fokhagyma gerezdeket.

5. lépés

Ha összefonnyadt a spenót is, vissza teszem a serpenyőbe a padlizsánt, hozzá keverem a többi zöldséghez, majd ráöntöm a megfőtt tésztát és az egészet összeforgatom.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)