Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Mediterrán zöldfűszeres olaj

Mediterrán zöldfűszeres olaj

Mediterrán zöldfűszer olajat kíván minden hús - de legalábbis érdemes megkóstolni őket ezzel a zöldfűszerekkel ízesített olajjal. A használt fűszerek mindegyike nagyon markáns ízzel rendelkezik.

A képen is látható fűszer olaj töménynek számít, használatnál a fűszerekkel összeérett olajat duplájára higítom, úgy pácolom be vele a húst. Sertéshúst, pulyka és csirkehúst.

Ha nem akarod higítani, akkor az olajba a fele mennyiségű fűszert tegyed vagy az olaj mennyiségét növeld meg minimum fél literre.

Egyszer-kétszer az elhasznált olajat pótolom az üvegben lévő fűszereken. Minden alkalommal kevésbé fűszeres lesz az olaj, de nem feltétlenül problém ez.

Egy másik variáció, amikor a fűszerek közé - nálam éppen az orvosi zsálya helyett -, petrezselyemzöldet teszek. A majoránnával érdemes lenne még próbálkozni, illik a többi fűszer közé.

Próbálj meg friss fűszereket használni! Szárított fűszerekkel is elkészítheted, én leginkább csak a babérlevelet szoktam szárítva beletenni, ahogy a képen látható egyednél is tettem. A fűszerek az egészséges étkezés részét képezik, az emésztésre gyakorolt jótékony hatásaikkal.

1 adag
Hozzávalók: 
3
dl
olaj
1
darab
orvosi zsálya
2
darab
rozmaring
2
darab
kakukkfű
2
darab
babérlevél
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A zöldfűszereket enyhén öblítsd le folyóvíz alatt és rázd le róla vagy hagyd szikkadni egy-két percet. Vágd őket akkora darabokra, hogy majd ne lógjon ki az üvegből. A rozmaringból akkora ágakat vágtam már, amekkora éppen elfér még a fűszeres üvegemben, a két szál kakukkfüvet félbevágtam és a zsályánál éppen a csúcsát vágtam le egy hajtásnak, kb 4-5 levéllel.

Rakd egy csukható üvegbe őket!

2. lépés

Öntsd fel az üveget olajjal. Lehet olíva olaj, étolaj. Mangalica zsírt is használhatsz, de azt olvaszd meg, hogy az üvegben a fűszereket ölejje körbe, amikor megdermed.

Az üveget zárd és minimum 1 napig hagyd állni felhasználás előtt. A húsokat be is pácolhatod az olajjal, sütés előtt pár órával, kend be vele alaposan.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)