Recept kategória: Egészséges, vegán, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: babérlevél, kakukkfű, olaj, orvosi zsálya, rozmaring
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A zöldfűszereket enyhén öblítsd le folyóvíz alatt és rázd le róla vagy hagyd szikkadni egy-két percet. Vágd őket akkora darabokra, hogy majd ne lógjon ki az üvegből. A rozmaringból akkora ágakat vágtam már, amekkora éppen elfér még a fűszeres üvegemben, a két szál kakukkfüvet félbevágtam és a zsályánál éppen a csúcsát vágtam le egy hajtásnak, kb 4-5 levéllel.
Rakd egy csukható üvegbe őket!
2. lépés
Öntsd fel az üveget olajjal. Lehet olíva olaj, étolaj. Mangalica zsírt is használhatsz, de azt olvaszd meg, hogy az üvegben a fűszereket ölejje körbe, amikor megdermed.
Az üveget zárd és minimum 1 napig hagyd állni felhasználás előtt. A húsokat be is pácolhatod az olajjal, sütés előtt pár órával, kend be vele alaposan.
Hozzávalók
- 3 dl olaj
- 1 darab orvosi zsálya
- 2 darab rozmaring
- 2 darab kakukkfű
- 2 darab babérlevél

Mediterrán zöldfűszer olajat kíván minden hús – de legalábbis érdemes megkóstolni őket ezzel a zöldfűszerekkel ízesített olajjal. A használt fűszerek mindegyike nagyon markáns ízzel rendelkezik.
A képen is látható fűszer olaj töménynek számít, használatnál a fűszerekkel összeérett olajat duplájára higítom, úgy pácolom be vele a húst. Sertéshúst, pulyka és csirkehúst.
Ha nem akarod higítani, akkor az olajba a fele mennyiségű fűszert tegyed vagy az olaj mennyiségét növeld meg minimum fél literre.
Egyszer-kétszer az elhasznált olajat pótolom az üvegben lévő fűszereken. Minden alkalommal kevésbé fűszeres lesz az olaj, de nem feltétlenül problém ez.
Egy másik variáció, amikor a fűszerek közé – nálam éppen az orvosi zsálya helyett -, petrezselyemzöldet teszek. A majoránnával érdemes lenne még próbálkozni, illik a többi fűszer közé.
Próbálj meg friss fűszereket használni! Szárított fűszerekkel is elkészítheted, én leginkább csak a babérlevelet szoktam szárítva beletenni, ahogy a képen látható egyednél is tettem. A fűszerek az egészséges étkezés részét képezik, az emésztésre gyakorolt jótékony hatásaikkal.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]