Tiszai káposztás harcsa
A Tiszai káposztás harcsa egy hagyományos magyar étel, amely a Tisza vidékének ízvilágát idézi meg. Ez az étel nem csupán finom és tápláló, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár, köszönhetően a harcsa és a káposzta [...]
A Tiszai káposztás harcsa egy hagyományos magyar étel, amely a Tisza vidékének ízvilágát idézi meg. Ez az étel nem csupán finom és tápláló, hanem számos egészségügyi előnnyel is jár, köszönhetően a harcsa és a káposzta [...]
Az erőleves gazdagon nem csupán egy ízletes fogás, hanem egy valódi tápanyagdús erőforrás, amely számos egészségügyi előnnyel jár. Ezen cikkben bemutatjuk, hogyan készíthetjük el ezt a gazdag, tápanyagokban bővelkedő levest, és megismerhetjük az összetevők jótékony [...]
A világ legegyszerűbb lencsefőzeléke konzervből készül! Így nincs gondod azzal, hogy időben beáztasd a lencsét, vagy hogy kemény marad a végén. És még finom is... Tejföllel és dijoni mustárral szoktam csinálni, ezek alkotják a lelkét!
Mediterrán zöldfűszer olajat kíván minden hús - de legalábbis érdemes megkóstolni őket ezzel a zöldfűszerekkel ízesített olajjal. A használt fűszerek mindegyike nagyon markáns ízzel rendelkezik.
A csülök sütése nem bonyolult ügylet. Ebben az egytálételben az egyetlen pepecs lépés, amikor a füstölt csülköt levagdosod a csontjáról ("nagyvonalúan", ahogy sikerül). Utána csak egymásra halmozod a hozzávalókat és betolod a sütőbe. Az előkészület így kb 20 perc, utána a csülök kb 1.5 óra alatt sül puhára. Ez alatt a rizs és a bab is megfő.
Sosem voltam odáig a krumplifőzelékért, amíg az üzemi konyhán, étteremben étkeztem, aztán a férjem kedvéért megpróbáltam. Ha már elkészítettem meg is kóstolom - csak úgy ötletszerűen fogtam hozzá, nem kell ezt elbonyolítani.