csicseriborsó

A csicseriborsó gazdag rostokban, fehérjében és ásványi anyagokban. Kiemelkedően nagy a vas és folsav tartalma. Vitaminok tartalma még megfőzve is magas marad! A vegán, vegetáriánus étkezés egyik kedvelt alapanyaga. Ha száraz csicseriborsód van, azt célszerű pár órára vízbe beáztatni, főzés előtt. Miért érdemes a csicseriborsót beilleszteni az étrendünkbe? ...erről ír részletesen a Házipatika.com cikke.

Az alábbi receptek csicseriborsó alapanyagot is tartalmaznak:

Hummus (humusz, csicseriborsó krém)

Véleményem szerint a hummus (humusz, avagy csicseriborsó krém) a legfinomabb étel, amit egy török étteremben csak kínálhatnak. Ha otthon elkészíted ezt a receptet, tökéletes kenyérrel mint szendvicskrém, de eheted tortilla lapokkal vagy akár csak szimplán zöldségekkel is. Én önmagában is képes vagyok bármennyit megenni belőle!