Kakaós, banános zabkeksz

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Kakaós, banános zabkeksz

Alapanyag kategória: banán, édesítőszer, kakaó, tojás, zabpehely

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Karikázd fel-, majd villával törd össze a banánt és gyújtsd be a sütőt alacsony fokozatra (190-220 fok).

2. lépés

Folyamatos keverés mellett, add hozzá a zabpehlyet, kakaót és tojást. A zabpehely nem feltétlenül pontosan annyi amennyi a hozzávalóknál van, hiszen a banánok nagyságától is függ, mennyi zabpehely kell hozzá, ho gy formálható masszát kapjunk. A keményebb tészta érdekében használhatsz lisztet is, higításhoz lekvárt.

3. lépés

Formázz kis golyókat, rakd a sütőpapírral bélelt tepibe olyan távolságra, hogy lapítás után se érjenek össze. Egy pohár talpát vagy egy kanál hátulját nedvesíts meg és lapítsd őket kb fél centi vastagra. Formázhatod is, ha nagyon szakadozott lenne a széle.

4. lépés

10-15 perc alatt megsül, 190-220 fokos sütőben. Akkor jó, ha kicsit megpirul a széle. Nekem 2 tepsivel lett ebből a mennyiségből.

Azonnal fogyasztható, de tárolható is.

Hozzávalók

6 adaghoz

  • 25 dkg zabpehely (finomszemű vagy aprószemű)
  • 3 darab banán
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint édesítőszer
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Kakaós, banános zabkeksz
Kakaós, banános zabkeksz

Zabkeksz – ha sem időd sem türelmed bonyolult sütikre, de valamit úgy ennél! Banán, zabpehely van otthon? Akkor dobd össze!

Gyorsan összeállítható, gyorsan sül, csak oda ne égjen :-) Sütéssel együtt 50 perc az elkészítési idő.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top