Kezdőlap » » 2. oldal

A konyhasó (vagy legfőbb összetevőjének kémiai neve után nátrium-klorid, melynek képlete: NaCl) az egyik legismertebb só a Földön. (Wikipédia)

Kukorica prósza recept: édesen vagy sósan is készítheted

2021-06-09T08:19:24+03:002018. december 28.|

A kukorica prósza készítése pofonegyszerű, és kevés munkát igényel. Készítheted édes vagy sós fogásként is: lekvárral vagy tepertővel megpakolva. A prószám olyan, mint egy igazán jó piskóta: könnyű és lágy.Ha igazi prósza ínyenc vagy, házi tejből készítesz hozzá aludt tejet - de az az igazság, hogy ez sima bolti kefírrel is mennyei :)

Sütőtökös muffin

2021-06-09T08:19:24+03:002018. december 21.|

A sütőtökös muffin könnyű, lágy, karácsonyt idéző muffin. A tök íze nem karakteres, így a zöldségkerülő családtagokat is be lehet vonni vele egy kis sütizésbe. Elkészíteni nagyon egyszerű, csak össze kell keverni a tökpürét a többi összetevővel és kis muffin kapszlikban kisütni a sütőben.

Gombás ponty

2021-06-09T08:19:24+03:002018. december 17.|

Egyszerűen összeállítható tepsiben vagy kacsasütőben, utána már csak a sütést kell ellenőrizni. Körettel együtt készül, így arra sincs gond. A pontyot elég az elején befűszerezni, célszerű az elkészítés lépéseit követni.

Házi sajt snidlinggel

2021-06-09T08:19:24+03:002018. december 11.|

Ez a házi snidlinges sajt 15 perc alatt elkészül! A sajtkészítés házilag nem egy komplex ügy, csak némi várakozással jár: kicsit csöpögtetni kell, tömöríteni, és hamarosan már eheted is! Teljes tej kell hozzá, azaz legjobb, ha házi tejet veszel. A bolti 3.5%-os tej is megteszi, ez már igen közel áll a házi tejhez és megfelel házi sajt készítéséhez.

Házi pizza

2021-06-09T08:19:24+03:002018. december 11.|

Házi pizza! Gondolnád, hogy majdnem annyi idő alatt elkészül a saját, házi pizzád, mint amennyi idő alatt kihozza a futár? A tésztáját ráadásul olyan lisztből készíted, amilyenből Te szeretnéd, olyan lesz a vastagsága, amilyet Te szeretnél. Feltétnek pedig kizárólag az van benne és rajta, amit hozzáadsz. Ja, és ez sokkal finomabb!

Go to Top