Édesburgonya sütőben Jamie Oliver módra

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Édesburgonya sütőben Jamie Oliver módra

Alapanyag kategória: Bors, édesburgonya, fűszerpaprika, olaj,

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Pucold meg és vágd félbe hosszában az édesburgonyákat. Majd megint félbe hosszában, és még egyszer. Így krumplinként lesz nyolc szeleted. (Vagy ha van hasábburgonya vágód, azzal is felvághatod.)

2. lépés

Szórd rá a sót, borst és a pirospaprikát. Forgasd össze. Locsold meg egy kis olajjal és megint forgasd össze. Terítsd bele a hasábokat egy tepsibe.

3. lépés

200 C-ra előmelegített sütőben (gáz esetén 6-os fokozat) süsd meg 35-40 perc alatt. Ha légkeveréses a sütőd, kicsit kevesebb idő, 25-30 perc is elég lesz neki. Ha letapadna, várj egy kicsit, hogy hűljön – úgymár ki fogod tudni venni a tepsiből.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 6 darab édesburgonya (közepes méret)
  • ízlés szerint só és bors
  • ízlés szerint csemege vagy csípős pirospaprika
  • ízlés szerint olívaolaj vagy napraforgó olaj
Édesburgonya sütőben Jamie Oliver módra
Édesburgonya sütőben Jamie Oliver módra

Az édesburgonya sütőben sütve is elkészthető: magában vagy mártogatóssal elfogasztva szuper uzsonna vagy vendégváró falat. Természetesen köretnként is megállja a helyét :)

A receptet Jamie Olivertől lestem. Annyit módosítottam rajta, hogy Jamie szerint a héját rajta lehet hagyni… kipróbáltam, csináltam héjjal és anélkül is. Szerintem a héja zavaró, kicsit rágós darabokat alkot. Így én inkább megpucolom a krumplikat.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top