Édesburgonya sütőben Jamie Oliver módra

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Édesburgonya sütőben Jamie Oliver módra

Alapanyag kategória: Bors, édesburgonya, fűszerpaprika, olaj,

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Pucold meg és vágd félbe hosszában az édesburgonyákat. Majd megint félbe hosszában, és még egyszer. Így krumplinként lesz nyolc szeleted. (Vagy ha van hasábburgonya vágód, azzal is felvághatod.)

2. lépés

Szórd rá a sót, borst és a pirospaprikát. Forgasd össze. Locsold meg egy kis olajjal és megint forgasd össze. Terítsd bele a hasábokat egy tepsibe.

3. lépés

200 C-ra előmelegített sütőben (gáz esetén 6-os fokozat) süsd meg 35-40 perc alatt. Ha légkeveréses a sütőd, kicsit kevesebb idő, 25-30 perc is elég lesz neki. Ha letapadna, várj egy kicsit, hogy hűljön – úgymár ki fogod tudni venni a tepsiből.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 6 darab édesburgonya (közepes méret)
  • ízlés szerint só és bors
  • ízlés szerint csemege vagy csípős pirospaprika
  • ízlés szerint olívaolaj vagy napraforgó olaj
Édesburgonya sütőben Jamie Oliver módra
Édesburgonya sütőben Jamie Oliver módra

Az édesburgonya sütőben sütve is elkészthető: magában vagy mártogatóssal elfogasztva szuper uzsonna vagy vendégváró falat. Természetesen köretnként is megállja a helyét :)

A receptet Jamie Olivertől lestem. Annyit módosítottam rajta, hogy Jamie szerint a héját rajta lehet hagyni… kipróbáltam, csináltam héjjal és anélkül is. Szerintem a héja zavaró, kicsit rágós darabokat alkot. Így én inkább megpucolom a krumplikat.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Redőny és tetőablakok

2023. január 2.|

Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]

A kendermagolaj megjelenik a konyhákban

2022. december 26.|

A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]

Go to Top