olaj

Kezdőlap » olaj » 2. oldal

Szilvás gombóc

2021-06-09T08:19:47+03:002018. augusztus 22.|

Ez a szilvás gombóc egy krumplis tésztából készülő, házilag is könnyen előállítható étel. Egyszerű lépésekből álló, gyorsított recept a klasszikus íz eléréséhez!

Pizzás csiga

2021-06-12T07:26:56+03:002018. július 12.|

A pizzás csiga tulajdonképpen a pizza úti változata :P A margherita verziót készítettem el, ami nem más, mint paradicsomszósz, bazsalikom és mozzarella sajt. A tészta hozzávalókat csak egybe kell önteni, összegyúrni, rácsapkodni a feltéteket és már mehet is a sütőbe. Variáld a feltéteket ízlésed szerint!

Pirított hagyma

2021-06-09T08:19:48+03:002018. július 6.|

Pirított vagy sült hagyma (lyoni hagyma) elkészítése nagyon egyszerű. Olíva olajban vagy napraforgó olajban is sütheted, de sült hús után maradt zsírban is. Hagyma mindig van a konyhában, éléskamrában, adta magát! Feldobja a hús-főtt krumpli típusú ebédeket. Vagy ami még jobb: ettől és az uborkától lesz amerikai az amerikai hot dog!

Brokkoli krémleves

2021-06-09T08:19:48+03:002018. július 5.|

Sokáig azt hittem, krémlevest főzni bonyolult és időigényes. Aztán pont az ellenkezője derült ki, szerencsére! Az pedig szinte mindegy, mi a fő komponens, ebben a receptben brokkoli lesz, és gluténmentes verzió.

Zöldségkrémleves

2021-06-09T08:19:48+03:002018. július 5.|

Ez a tejszínes zöldségkrémleves egy klasszikus. Finom, olcsó, egyszerű, és még olyan zöldség is belefér, amit egyébként például nem szeret az ember. Lehet brokkolis, répás, de kerülhet bele cukkini, karalábé, kelbimbó is.

Tortilla lap

2021-06-09T08:19:49+03:002018. május 30.|

A tökéletes tortilla lap titka a sütésében rejlik. A lehető legnagyobb fokozatra kell kapcsolni a gázt. A sütéshez használt edénybe nem szabad se olajat, se egyebet tenni. Fél percen belül elkezd felpúposodni a tészta, majd a kis púpok is barnulásnak indulnak azonnal. A másik oldal talán még hamarabb megpirul.

Kuglóf

2021-06-09T08:19:50+03:002018. május 23.|

Szeretem a "10 perces" kezdetű recepteket: a nálunk készülő kuglóf verziók is egy 10 perces alapreceptből jöttek létre. Ahogy épp az időhiány, meg a vágyaink diktálták... Ez egy kelesztés nélküli (élesztő nélküli), sütőporos kuglóf - ettől lesz olyan egyszerű és gyors az elkészítése.

Go to Top