olcsó ételek

Kezdőlap » olcsó ételek » 5. oldal

kevés pénzből kihozható kaják

Császármorzsa egyszerűen

2021-06-09T08:19:48+03:002018. július 12.|

A császármorzsa többféle lehet: az eredeti, osztrák édesség palacsinta tészta jellegű, és liszttel készül. Míg az olcsóbb verzió daramorzsa, azaz búzadarával készül. Mivel ez a népszerűbb Magyarországon, ezt tekintjük a klasszikus császármorzsának itthon.

Pirított újburgonya, avagy a serpenyős krumpli

2021-06-09T08:19:48+03:002018. július 12.|

A petrezselymes pirított újkrumpli az egyik legjobb újburgonyás recept, és egyben az egyik legkedveltebb krumplis köret! Héjában sült, főtt krumpli tulajdonképpen, ami kívül ropogós, belül puha. Attól lesz ilyen, hogy először egy kicsit főzöm a krumplit, utána pedig a külsejét fűszeresen megpirítom egy serpenyőben. 

Pirított hagyma

2021-06-09T08:19:48+03:002018. július 6.|

Pirított vagy sült hagyma (lyoni hagyma) elkészítése nagyon egyszerű. Olíva olajban vagy napraforgó olajban is sütheted, de sült hús után maradt zsírban is. Hagyma mindig van a konyhában, éléskamrában, adta magát! Feldobja a hús-főtt krumpli típusú ebédeket. Vagy ami még jobb: ettől és az uborkától lesz amerikai az amerikai hot dog!

Meggyszörp

2021-06-09T08:19:49+03:002018. június 20.|

Meggyszörp: íze múlhatatlan, elképzelhetetlen nélküle a konyha ízvilága. Kissé savanykás ám mégis édes! Ki-ki kedve és ízlése szerint higíthatja innivalónak, vagy színezheti vele sütik krémjét, ...semmi extra recept, a magozott meggy leve valójában.

Galuska levesbe

2021-06-09T08:19:49+03:002018. június 16.|

A galuska remek alternatívája a nokedlinek, ha nincs idő apróra szaggatni nagy mennyiségű tésztáta leveshez. Elkészítése egyszerű: csak bele kell szaggatni a tésztát evőkanállal a forró levesbe és hagyni, hogy belefőjön. 

Almafánk

2021-06-09T08:19:49+03:002018. június 14.|

 Ez a recept azért született, mert könnyelműen túrófánkot ígértem fél órán belül, de kiderült, hogy csak a fagyasztóban van túró. Így aztán túró helyett finomra reszelt alma került a tésztába. Plusz a finomlisztet is részben teljes kiőrlésűre cseréltem.

Sajtoska

2021-06-09T08:19:49+03:002018. május 30.|

Jönnek a vendégek és kéne egy gyors süti? Egy villámgyors rágcsa? Ez a legegyszerűbb sós aprósüti, amit eddig házilag készítettem! Elronthatatlan! Két összetevő és összesen 15 perc kell hozzá - kimeríti a kőeccerű fogalmát :) 

Tortilla lap

2021-06-09T08:19:49+03:002018. május 30.|

A tökéletes tortilla lap titka a sütésében rejlik. A lehető legnagyobb fokozatra kell kapcsolni a gázt. A sütéshez használt edénybe nem szabad se olajat, se egyebet tenni. Fél percen belül elkezd felpúposodni a tészta, majd a kis púpok is barnulásnak indulnak azonnal. A másik oldal talán még hamarabb megpirul.

Bodzás palacsinta

2021-06-09T08:19:49+03:002018. május 30.|

Palacsintasütés közben bodzaszörpöztünk. Hm, kicsit tettem a palacsintatésztába is és az utolsó tucatot azzal sütöttem. Csodajó lett, akárcsak Berg Judit Lengeszakácskönyvében. :) Szóval, gyerekeknek kötelező kipróbálni, felnőtteknek pedig laza tavaszi desszert vagy parti vacsora lehet ez a bodzával felturbózott palacsinta.

Go to Top