köret

Kezdőlap » köret » 3. oldal

Búzadara készítése

2021-06-11T15:59:59+03:002018. június 4.|

Búzadara készítésére lehet szükség a darás tésztához vagy más nevén grízes vagy darázs tésztához. A felhasznált tészta lehet széles metélt vagy kocka is. Ebbe a darába vagy grízbe szoktuk beleforgatni a nudlit, a szilvásgombócot és a túrógombócot is, így ez a bögrés recept sokoldalúan felhasználható.

Tortilla lap

2021-06-09T08:19:49+03:002018. május 30.|

A tökéletes tortilla lap titka a sütésében rejlik. A lehető legnagyobb fokozatra kell kapcsolni a gázt. A sütéshez használt edénybe nem szabad se olajat, se egyebet tenni. Fél percen belül elkezd felpúposodni a tészta, majd a kis púpok is barnulásnak indulnak azonnal. A másik oldal talán még hamarabb megpirul.

Rizs főzése

2021-06-09T08:19:50+03:002018. május 18.|

A rizsfőzés vagy párolás szörnyen egyszerű, ha van egy csomag rizsed és egy lábasod fedővel. A főtt rizs vagy párolt rizs remek köret húsok mellé. Főzni a boltban kapható előfőzött, zacskós rizseket érdemes a dobozon található információk szerint - az ömlesztett csomagolásúakat legegyszerűbb párolni.

Zöldséges rizs

2021-06-09T08:19:50+03:002018. január 29.|

A zöldséges rizs egy villámgyors ebéd, de akár csak köretnek is jó! Tartós összetevőkből készíthető, azaz vészhelyzetekben könnyen előkaphatóak a raktáron tartott hozzávalók: a száraz rizs és a fagyasztott zöldség. Igaz, hús nélküli étel, de a sajtnak köszönhetően nem nélkülözi a fehérjéket sem, a rizsnek hála pedig laktató.

Brokkoli saláta

2021-06-09T08:19:51+03:002017. március 13.|

Már az ókori rómaiak is ették, úgyhogy a fintorgók fontolják meg, kipróbálják-e a lilahagymával salátává alakuló szuperzöldséget. Különben is, ez egy virág(zat), bimbók tömkelege. Salátaként izgalmas körete lehet sült húsoknak, de önálló fogásként is finom.

Szalonnás, sonkás krumpli

2021-06-09T08:20:19+03:002017. február 20.|

Ezt a szalonnás, sonkás krumpli köretet először grill csirke mellé készítettem. Némi savanyúságot kínáltam még mellé és készen is volt a második fogás egy ebédhez. A sósvízben főtt burgonyát dobtam fel egy új ízzel, amit bátran ajánlok más sült húsok mellé is.

Go to Top