Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Mexikói tortilla bulgurral

Mexikói tortilla bulgurral

Ez a mexikói tortilla recept saját találmány. A kedvenc ételeimet és alapanyagaimat ötvözi: chilli, bulgur és tortilla.

A tortilla lapot magad is könnyen elkészítheted, ha friss, adalékanyag mentes lapra vágysz! Nézd meg tortilla lap receptünket!

4 adag
Hozzávalók: 
8
darab
tortilla lap
10
dkg
bulgur
1
darab
kukorica konzerv (340 dkg)
1
darab
vesebab konzerv (400 dkg)
1
csomag
chilli alap por
2
dl
sűrített paradicsom
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
ízlés szerint
bazsalikom
1
gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
parmezán sajt
ízlés szerint
olívaolaj
5
dl
víz
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Egy edényben elkészítjük a chillit: a lecsöpögtetett kukorica és bab konzervet felöntjük a vízzel és rászórjuk a chilli alapot, majd forrástól számítva 5 percig főzzük.

2. lépés

A tűzhelyről levett chillibe beleszórjuk a megmosott bulgurt, jól összekeverjük és lefedve állni hagyjuk 15-20 percet.

3. lépés

A tortilla lapokat egyesével megtöltjük a bulguros chillivel, a két szemben lévő oldalon behajtjuk és feltekerjük. Olívaolajjal kikent, tűzálló tálba fektetjük őket.

4. lépés

Paradicsomszószt készítünk: a sűrített paradicsomot összekeverjük a sóval, borssal, bazsalikommal és zúzott fokhagymával.

5. lépés

A tortilla tekercsekre ráöntjük a paradicsomszószt és megszórjuk a parmezánnal.

6. lépés

180 fokos, előmelegített sütőben, légkeveréssel 15 percig sütjük. Ízlés szerinti zöldségekből készült salátával tálaljuk.

Hasonló Eccerű receptek: 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)