Alapanyag kategória: búzadara, cukor, , tej

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Öntsd a tejet egy lábasba, és kezdd melegíteni nem túl nagy lángon. Szórd bele a sót, cukrot és lassan beleszórva kanalazd hozzá a darát is a még nem forró tejhez. Kevergesd egészen addig, amíg krémesre sűrűsödik. Tálaláskor hints a tetejére kakaóport (instant, vagy főzőkakaó is jó, persze ahhoz cukrot is keverj), vagy fahéjat és cukrot, de friss/aszalt gyümölcsökkel és magvakkal is finom.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 5 dl tej
  • 2 késhegynyi só
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 5 evőkanál búzadara
Tejbegríz
Tejbegríz

A tejbegríz nem más, mint tejben megfőzött búzadara. A búzadara gyakorlatilag megfő, mire felforr a tej, így ez egy igen gyors étel!

A dara és a tej aránya nagyon fontos! Illetve még egy dolog… ha nem szereted csomósan a tejbegrízt, akkor még a hideg tejbe keverd el a darát!!! Ennyi a tejbegríz titka.

Minimalista a recept, és igazi kényeztető édesség az eredmény :) Néhány ötlet a “feltétekhez”:

– a klasszikus: keverj össze kakaóport és porcukrot vagy kristálycukrot fele-fele arányban. Vagy egyszerűen szórd meg Nesquik kakaóporral – ennek egyébként három negyede cukor… :)

– lekváros

– fahéjas-cukros

– almás: reszelj egy fél almát egy tányér tejbegrízbe. Ez mindjárt ehetőre is hűti a grízt!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top