Csirkehúsleves

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

0. perc: tedd egy fazékba a csontos csirkehúst, önts rá 3 liter vizet, sózd-borsozd (a bors lehe t akár egész bors is), aprítsd bele a gerezd fokhagymát, és kezdd főzni. Forralásig magas fokozaton, azután kis-közepes fokozaton folytasd, kicsit félrehúzott fedő alatt.

2. lépés

30. perc: dobd a levesbe a megpucolt, de egészben hagyott hagymát. Aprítsd fel a répákat (hosszában 4-be vágd, majd keresztben ketté a negyedeket) és a karalábét (ez opcionális, nem muszáj tenni bele, de megéri).

3. lépés

60. perc: tedd a levesbe a felaprított zöldségeket.

4. lépés

87. perc: szórd bele a levestésztát (pl. csigatészta nagyon jó bele) és a nagyjából összevágott petrezselymet vagy zellerzöldet. Főzd még 3 percig, és kész. Tedd rá egészen a fedőt a levesre tálalásig.

Hozzávalók

6 adaghoz

  • 0.5 kg csontos csirkehús
  • 1 darab vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 darab sárgarépa
  • 2 darab fehérrépa
  • 1 darab karalábé
  • ízlés szerint só&bors
  • 10 dkg levestészta
  • 1 dkg csokor petrezselyem
Csirkehúsleves
Csirkehúsleves

Csirkehúsleves vagy tyúkhúsleves: nagyon is egyszerű hozzá a recept, csak kell hozzá másfél óra és némi ritmusérzék (vagy egy stopper ill. falióra). A hús bármilyen csontos csirkehús lehet: nyaka, felső vagy alsó comb, szárnya, melle, lába, vagy ezek vegyesen.

Ínyencségként érdemes belefőzni némi belsőséget is, szívet, májat, zúzáját, d ezek nélkül is tökéletes lesz a húsleves élmény! Egyes boltokban a hozzávaló zöldségekből is kapható egy válogtás – répák, zeller, hagyma, petrezselyem, karalábé, satöbbi. Ha ezek egy részét nem tudjuk frissen beszerezni, érdemes beszerezni bioboltokból vagy a piacról sózatlan szárított zöldségkeveréket, vagy esetleg vegetát. Utóbbiban elég sok só, és ízfokozók is vannak.

Ahogy közeleg a tél és egyre nagyobb a hajtás, úgy jut egyre gyakrabban eszembe a húsleves. Ugyan nem tartozik a gyors levesek közé, de már a megfőzése is oldja a stresszt. De megenni, na az az igazi terápia. Testnek és léleknek egyaránt.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top