Az 5 legjobb farsangi fánk recept + 1 trükk

Farsangi hangulatban vagy? Akkor itt az idő fánkot sütni. Próbáltad már a szalagost, és belebuktál? Nem puha, levegős, ahogy szeretted volna? A kelesztés és dagasztás tapasztalatot igényel, könnyen elrontható. A jó hír az, hogy vannak más típusú fánk receptek is – amivel isteni fánk élményed lehet, de bonyodalmak nélkül.

Íme négy kőeccerű ajánlatunk, ha igazi farsangi fánkra vágysz:

  1. Klasszikus farsangi fánk: a jól ismert, habkönnyű, ujjal benyomott desszert. De a kelesztést egy tálban, mikróban csináljuk – így gyors és alapos! Lekvárral, porcukorral… mmm!
  2. Túrófánk: élesztő nélküli fánk recept. Bár alapanyaga a túró, nem lesz kifejezetten túró íze. Csak amolyan… nyálcsorgatós, isteni finom fánk íz! Veszettül gyorsan készen van és mindenki nagy kedvence!
  3. Almafánk: ha nincs túró, vagy laktózmenteset, tejmenteset ennél, akkor ezt ajánljuk!
  4. Csöröge vagy forgács fánk: ez is élesztő nélküli, puha, kevés hozzávalós fánk.
  5. Ha van kenyérsütőgéped, vérprofi szalagos fánkot is könnyen készíthetsz!

Plusz egy tipp

Ha ráuntál a porcukorra, vaníliás cukorra, szórd meg őket levendulás cukorral és idézd meg a nyarat!

Fánk recept – az egyik legkeresettebb recept

A fánk a legnépszerűbb farsangi étel. A fánk receptek egyben az egyik legkeresettebb receptek is: nézd meg “mit főzzek ma? – a legkeresettebb receptek online” infografikánkat!

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is