Zöldséges rizs

Alapanyag kategória: rizs, sajt, , vaj, víz, zöldségkeverék

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Egy lábasba önts bele egy bögre jázmin rizst. Öntsd fel két bögre csapvízzel. Sózd meg kicsit és gyújtsd meg a gázt alatta. Mindenképpen tedd rá az edény fedelét, ez alatt fog megpárolódni a rizs.

2. lépés

Amikor felforrt a víz, oltsd el a gázt a lábas alatt. Negyed óra alatt megpárolódik az edényben a rizs, és kész!

3. lépés

Egy laposabb edénybe tedd bele az egy evőkanál vajat. Tedd rá a fagyott zöldséget, rámehet a só is. Lassú tűzön néha megkeverve olvaszd fel a zöldségeket. Tégy rá még ízlés szerint oregánót és bazsalikomot, vagy olaszos fűszerkeveréket (kb egy-két evőkanálnyit).

4. lépés

Önts alá egy fél bögre vizet. Párold a zöldségeket így pár percig, fedő alatt. Vedd le a fedőt, két perc alatt elfő alóla a maradék nedvesség és kész a zöldség!

(Ha nem mexikói keveréked van, hanem nagyobb zöldségeket, pl brokkolit vagy karfiot is tartalmaz, lehet, hogy kicsit tovább kell párolnod a keveréket.)

5. lépés

Keverd össze a közben készre párolódott rizst a zöldségekkel. A tányérodon reszelj rá még ízlés szerint sajtot.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 bögre jázmin rizs
  • 2 bögre víz
  • 300 g mexikói fagyasztott zöldségkeverék
  • ízlés szerint reszelhető sajt (trappista vagy edámi vagy gouda stb)
  • ízlés szerint só
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint olaszos fűszerkeverék (vagy oregánó és bazsalikom)
Zöldséges rizs
Zöldséges rizs

A zöldséges rizs egy villámgyors ebéd, de akár csak köretnek is jó! Tartós összetevőkből készíthető, azaz vészhelyzetekben könnyen előkaphatóak a raktáron tartott hozzávalók: a száraz rizs és a fagyasztott zöldség. Igaz, hús nélküli étel, de a sajtnak köszönhetően nem nélkülözi a fehérjéket sem, a rizsnek hála pedig laktató. Ha még egészségesebben szeretnéd készíteni, használj barna rizst!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top