Recept kategória: Ebéd ötletek, köret, olcsó ételek, vegán, vegetáriánus receptek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Az alapanyagokat egy tálban öntsd össze és gyúrd össze. Gyurmázgasd kicsit, hogy szép egyenletes legyena tészta.
2. lépés
Szórd meg a pultot / asztalt / nyújtódeszkát alaposan liszttel. Tedd rá a tortilla tésztádat és vágd félbe, a darabokat megint félbe, majd ezeket ismét félbe. Így lesz nyolc darab pici tésztád.
3. lépés
Egy darab pici tésztát jól lisztezz be minden oldalról és nyújtsd kör alakúra. Közben lisztezd, ha tapadna. Nyújtsd olyan vékonyra, amilyen vékonyra csak tudod. Tedd ezt a többi kis tésztával is. Halmozd őket egymásra (a sok liszt miatt nem fognak egymáshoz tapadni).
4. lépés
Válassz egy edényt, amiben elfér egy tortilla lap. Kapcsold alatta maximumra a tűzhelyet. Várd meg, amíg vélhetően jól felforrósodik. Ne önts az aljába se olajat, se semmilyen zsiradékot!
5. lépés
Tedd bele az egyik tortilla lapot. Fél percen belül látni fogod, ahogy elkezd felpúposodni. Ha elég nagy fokozatra tudtál kapcsolni, akkor ezek a kis púpok alul már barnulnak is. Fordítsd meg a lapot, és a másik felét is nagyon rövid ideig süsd, amíg azon az oldalon is barnák lesznek a kis púpok.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 150 ml víz

A tökéletes tortilla lap titka a sütésében rejlik. A lehető legnagyobb fokozatra kell kapcsolni a gázt. A sütéshez használt edénybe nem szabad se olajat, se egyebet tenni. Fél percen belül elkezd felpúposodni a tészta, majd a kis púpok is barnulásnak indulnak azonnal. A másik oldal talán még hamarabb megpirul. Ha ennél lassabban sütöd, akkor kiszárad. El fog törni, amikor felcsavarnád!
A recept 8 tortilla lapot kódol. Élvezd ki a gyors, olcsó és friss tortilla lapok ízét otthon!
A fehér lisztet teljes mértékben helyettesítheted tönkölyliszttel. Ha azonban kukoricalisztet használnál, csak kicsi arányban cseréld le a fehér lisztet (pl. 10%)! A kukoricaliszttől nagyon törékennyé válik a lap.
Tipp a töltelékhez: venni szoktam hozzá egy konzerv mexikói szószos babot, meg egy fej salátát. A tortilla egyik negyedébe fektetek saláta leveleket. Rákanalazom a mikróban megmelegített mexikói babot és felcsavarom a tortillát. De ha csípősebb, tartalmasabb töltelékkel ennéd, próbáld ki a Mexikói tortilla receptünket!
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]