Klasszikus húsleves

Recept kategória: Ebéd ötletek, leves receptek

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A húst tedd fel főni, egy kis só kíséretében, majd a megpucolt zöldségeket is rakd bele. Fűszerezd meg és lassú tűzön forrald fel és főzd.

2. lépés

Főzz ki hozzá levestésztát is, s ha megpuhult a hús és a zöldségek mindegyike, akkor kész. Kb 3 óra lassú főzés szükséges az elkészültéhez.

A tálalásnál külön tányéron vagy kis tálkákban kínáld a zöldségeket és a húst, jóétvágyat hozzá.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 3 darab sárgarépa
  • 1 darab petrezselyem
  • 2 szelet zeller gumó
  • 2 szelet karalábé
  • 2 szelet zöldpaprika
  • 1 darab apró vöröshagyma
  • 2 darab karfiol rózsa
  • 1 dl zöldborsó
  • 1 csomag csirkeaprólék
Klasszikus húsleves
Klasszikus húsleves

Igazán finom húsleves elkészítéséhez hosszú idő kell és sok-sok zöldség, de elkészítése roppant egyszerű. Lassan kell főzni, a zöldségeket sorban megpucolni és belerakni, aztán már csak várni kell.

A csirkeaprólékot helyettesítheted kacsanyakkal, húsos csonttal, pulyka nyakkal. A legfinomabb, ha többféle húst főzöl bele.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top