Káposzta saláta köménnyel

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Káposzta saláta köménnyel

Nem lett megadva alapanyag, nézd meg lejjebb a hozzávalókat

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Előkészítés:

2. lépés

Egy 2 literes lábasban megpirítom a köménymagot. Folyamatosan keverem, nehogy megégjen. Az egész művelet kb fél perc, nem szabad a köménynek megfeketednie!

3. lépés

Felöntöm a vízzel az illatozó és megpirult köményt, majd beleadagolom a cukrot és az ecetet.

 Elkeverem a cukrot, majd felforralom és utána hűtöm.

4. lépés

A hagymás káposztát kifacsarom a sótol eresztett levéből, így öntöm rá a hideg levet.

Üvegekbe töltöm és hűtőbe vagy télen a spájzba rakom a fogyasztásig. Jó ha van kicsi idő az egésznek összeérni.

Hozzávalók

15 adaghoz

  • 1.5 kg fejeskáposzta
  • 3 darab vöröshagyma
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 l víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál 20%-s ételecet
  • ízlés szerint só
Káposzta saláta köménnyel
Káposzta saláta köménnyel

Káposzta saláta, amely bármikor elkészíthető, köménnyel az íze nagyon megnyerő.

Káposztát télen-nyáron kapni, köménymag mindenkinek van a fűszeresében. Különlegesssége ennek a receptnek, hogy a köménymagot először pirítjuk, csak aztán kerül a lébe

Egy kis ecet és egy kis cukor – akár a saját saláta leveddel is lecserélheted -, s már szinte kész is a fínom káposzta saláta.

A saláta leve lehet akár ugyanaz, mint a csalamádénál is olvashatsz, hiszen könnyen meglehet, hogy a csalamádé készítés után maradt egy kis lé elspájzolva :-) öntsd rá ezt ha így van

Fontos, hogy felforrald a levet, majd lehűtve öntsd a hagymás káposztára. Forrald fel, hogy a leve ‘csírátlanítva’ legyen, s utána hűtsd le, ne főjjön meg tőle a káposzta és a hagyma. Így lesz roppanós és jól elálló. Nagyon sok adag saláta adódik ennyi hozzávalóból, így jó ha tárolható is.

A hozzávalók az én szokásom szerint vannak mérve, de ettől nyugodan eltérhetsz: elég jó hagymás, ha kb 1 kg káposztához teszel 2 nagy fej vöröshagymát, de ha kevésbé hagymásan szeretnéd, akkor tégy bele kevesebbet a hagymából. Lilahagymával is érdekes lenne kipróbálni, ám tartok tőle, hogy a színe gyanakvásra adna okot, szóval talán kissé zavarosnak tűnne a leve. Ezért aztán mindig vöröhagymával készítettem. A sótól és a saláta létől teljesen elmegy a hagyma csípőssége, ettől nem kell félni.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top