Forró csoki készítése házilag

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Forró csoki készítése házilag

Recept kategória: gluténmentes receptek, ital, Uzsonna

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Önts kb. fél deci tejet egy kis lábasba és keverd el benne a fél kávéskanálnyi csokis pudingport. Öntsd a lábasba a maradék tejet és kis fokozaton kezdd el melegíteni.

2. lépés

Tördeld bele az étcsokit, cseppents bele egy csepp rum aromát és kevegetve forrald fel a forró csokit. Kész.

(Ha szeretnéd, tehetsz bele kevés édesítőt: mézet vagy cukrot, és esetleg egy kis fahéjat is hinthetsz a tetejére.)

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 30 g étcsokoládé
  • 3 dl tej
  • 0.5 kávéskanál csokis pudingpor (keményítő)
  • 1 csepp rum aroma
  • ízlés szerint fahéj
Forró csoki készítése házilag
Forró csoki készítése házilag

Hűvös őszi estéken befészkeli magát az agyamba a forró csoki gondolata, sátrat ver és tavaszig ott marad. Így aztán néha muszáj engedelmeskedni neki és egy bögrényi csokis álommá változtatni a pillanatot.

Miért kéne ehhez kávézóba menni? Na és miért kéne előbb boltba rohanni forró csoki porért? Tej és étcsoki általában van itthon (nálad nincs??? Akkor muszáj beszerezni!!! :)). A tökéletes recepthez tartozik még egy kávéskanálnyi csokis pudingpor és egy csepp rum aroma. Már megyek is és összedobok egy adagot. :)

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top