Recept kategória: Csirkemell receptek, Ebéd ötletek, egytálételek, Húsételek
Alapanyag kategória: csirkemáj, csirkemell, cukkini, gomba, lilahagyma, zöldpaprika
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A filézett csirkemellett vágd fel lapos szeletekre, majd a szeleteket akkora darabokra, amekkorában a nyársra szeretnéd felszúrni.
A csirkemájat szintén darabokra vágd és mehet a csirkemell közé! Ha elhagyod a májat, akkor használj több csirkemellett, de helyettesítheted sajttal is pl a csirkemájat.
2. lépés
Az olíva olajból a sóval és borssal – kedvencemet a 4 színű borsot őröltem bele -, valamint az apróra vágott bazsalikom levéllel, pácot készítünk.
A bepácolt csirke darabokat lehetőleg lezárjuk és pár órára hűtőben tárolva hagyjuk érlelődni. …ha nincs a pácolásra időd, akkor sincs semmi baj, a zöldségeket még úgy is elő kell készíteni. Annyi idő is elég lesz.
3. lépés
A gombát szeletekre vágd, vagy használj gomba konzervet!
A zöldpaprikát – akár többet is használhatsz és különböző színűeket -, vágd felszúrható darabokra, a cukkinit hullámos gyaluval gyaluld le, de úgy is finom, ha késsel szeled le, kb 5 cm-s vastagságú karikákra. A lilahagymát a legjobb ha cikkelyekre vágod és a feltűzhető darabokat használod a sasliknál. A képen látható sasliknál én éppen elhagytam a hagymát belőle. Variálhatod Te is a zöldségeket, ettől mindig más és más lehet.
A zöldségeket keverd a csirkéhez, az apróbb lehulló zöldség darabokat se dobd ki! Keverd azt is a pácolt csirkéhez.
4. lépés
Szépen, váltakozva tüdeld a pácból a húst, a májat és a zöldségeket a saslik pálcákra (hurkapálcából is faraghatsz késsel, a saslik pálcákat is abból készítik, csak hegye legyen!)
5. lépés
Egy tepsit vagy sütőtálat bélelj ki alufóliával és ömleszd rá a tűzdelésből megmaradt zöldséget (ha maradt). Fektesd rá a saslikokat.
Fedd le, pl egy alufóiából készült fedővel! Folyadék nem kell alá, hiszen a zöldségek eresztenek majd annyi levet, amiben jól megpárolódnak.
6. lépés
Süsd nagy fokozaton kb 30 percig, majd vedd le róla a fedést és pirítsd meg, kb 10 perc.
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 25 dkg csirkemáj
- 5 evőkanál oliva olaj
- 1 kávéskanál őrölt bors
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál bazsalikom
- 30 dkg cukkini
- 25 dkg gomba
- 1 darab lilahagyma
- 1 darab zöldpaprika

Csirkemelles saslik sütőben készült. Időszakonként a szabadtéri saslik sütés még csak-csak megoldható a szabadban! Ezt, a nyársra tűzdelt csirkemelles saslik ételt is elkészítheted a szabadban egy grill készüléken is. A konyhában a sütő mindig sütésre kész, legyen éppen tavasz, ősz vagy tél. Nyáron sem kell sokat melegíteni vele, gyorsan megsül és gyorsan el is fogy :-)
Lehetőleg frissen sütve tálald, adj hozzá zöld salátát. Ha a zöldséget túlméretezted és nem fértek fel a nyársakra, akkor azt is rakd a fólia alá. Ha igazán izlik, akkor annyi zöldséggel is készítheted, hogy köret sem kell hozzá. Fínom friss új burgonya nagyon megy hozzá egyébként.
A pác érvényesüléséhez szükség van némi időre! Egyszer feltétlenül készítsd el úgy, hogy már előző nap bepácolod a csirkemellet.
A zöldségeket elég a sütés előtt beleforgatni.
Az elkészülési időbe nem számoltam bele a pácban történt állási időt :-) viszont a sütési idő benne van.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]