Az 5 legjobb farsangi fánk recept + 1 trükk
Farsangi hangulatban vagy? Akkor itt az idő fánkot sütni. Próbáltad már a szalagost, és belebuktál? Nem puha, levegős, ahogy szeretted volna? A kelesztés és dagasztás tapasztalatot igényel, könnyen elrontható. A jó hír az, hogy vannak más típusú fánk receptek is – amivel isteni fánk élményed lehet, de bonyodalmak nélkül.
Íme négy kőeccerű ajánlatunk, ha igazi farsangi fánkra vágysz:
- Klasszikus farsangi fánk: a jól ismert, habkönnyű, ujjal benyomott desszert. De a kelesztést egy tálban, mikróban csináljuk – így gyors és alapos! Lekvárral, porcukorral… mmm!
- Túrófánk: élesztő nélküli fánk recept. Bár alapanyaga a túró, nem lesz kifejezetten túró íze. Csak amolyan… nyálcsorgatós, isteni finom fánk íz! Veszettül gyorsan készen van és mindenki nagy kedvence!
- Almafánk: ha nincs túró, vagy laktózmenteset, tejmenteset ennél, akkor ezt ajánljuk!
- Csöröge vagy forgács fánk: ez is élesztő nélküli, puha, kevés hozzávalós fánk.
- Ha van kenyérsütőgéped, vérprofi szalagos fánkot is könnyen készíthetsz!
Plusz egy tipp
Ha ráuntál a porcukorra, vaníliás cukorra, szórd meg őket levendulás cukorral és idézd meg a nyarat!
Fánk recept – az egyik legkeresettebb recept
A fánk a legnépszerűbb farsangi étel. A fánk receptek egyben az egyik legkeresettebb receptek is: nézd meg “mit főzzek ma? – a legkeresettebb receptek online” infografikánkat!