Follow Kőeccerű on Instagram

Áfonyás zsemle

Áfonyás zsemle

Áfonyás zsemle - egyszerűen és könnyen elkészíthető, rövid idő alatt kész, semmi extra felszerelés nem kell hozzá. Különleges a megjelenése - boltban ilyet nem kapsz!

Szeretem a frissen sült zsemlét, szeretem az áfonyát - leginkább aszalt áfonyával készítem - egyszer télen találtam ki ezt a klassz tésztát és mondhatom nagyon elégedett vagyok magammal, bármikor megenném. A liszt nem feltétlenül teljes egészében fehér liszt. A kenyérhez hasonlóan, egy része helyettesíthető teljeskiőrlésű liszttel, zabpehellyel is, tehető bele kevéske lenmagliszt is.

4 adag
Hozzávalók: 
70
dkg
liszt
20
dkg
aszalt áfonya
4
dl
tej
1
csomag
szárított élesztő
1
evőkanál
olívaolaj
2
kávéskanál
2
teáskanál
cukor
Elkészülési idő: 
90 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Készítsd be a kenyérgépbe a hozzávalókat. A kenyérgépsütő szabályai szerint alulra menjen a folyadék, felülre a száraz hozzávalók. Indítsd el a dagasztó programot - de a gép márkájától függetlenül egy óra múlva mindenképpen vedd ki belőle a tésztát!

2. lépés

Amikor már bekeverte a gép a tésztát és sípol, akkor add hozzá az apróra vágott aszalt áfonyát is. Hagyd a gépben megkelni a tésztát!

3. lépés

Egy vágódeszkára borítsd ki a megkelt tésztát és vágd fel 12 db-ba. Kicsit gömbölygesd meg és tedd a sütőpapírral vagy szilikonnal kibélelt tepsire! Kend meg a tetejüket tojással

4. lépés

A sütőben nagyon kicsi lángon süsd. Nálam a gázsütő legkisebb lángján kb 30-35 perc alatt sül meg. Akkor jó, ha kicsit kezd pirulni a teteje.

Ha van rá időd, akkor pihentetheted a sütés előtt, azaz nem kezded el azonnal sütni. Jobban megkel, könnyebb, szellősebb lesz a tésztája.

Hasonló Eccerű receptek: 
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)