Recept kategória: Ebéd ötletek, Húsételek, Vacsora ötletek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A zöldségeket karikázd fel, mosd meg és csepegtesd le a salátaleveleket, majd vágd félbe a hamburger zsemléket. Sózd meg a hamburger húst: ahogy ezt Gál Józseftől (“a celeb hentes” :D ) megtudtuk, ez az egyetlen húsfajta, amelyet már akár egy nappal a sütés előtt be lehet sózni ! Sőt, nem csak hogy lehet, de jót is tesz neki.
2. lépés
Forrósítsd fel a serpenyőt néhány csepp olajjal. Kb. 20 dkg darált húst formázz lazán gombóccá néhány mozdulattal (ne úgy gyúrd, ahogy hócsatához a hógolyót, hanem próbáld lazán, levegősen hagyni) majd nyomd szét a tenyeredben, vagy rögtön a serpenyőben 3-4 cm vastagságú koronggá néhány mozdulattal. (A zsemle méreténél kicsit nagyobb korong sül majd ideális méretű húspogácsává.)
3. lépés
Süsd 3-4 percig, majd egy lapos fakanállal fordítsd át. Csak ekkor következzen a sózás és borsozás! Süsd a húspogácsát még 3-4 percig. Aztán szedd ki, sózd-borsozd az utóbb alul lévő oldalt is. Rögtön forrósítsd át a zsemlét, és pakold bele a zöldség szeleteket, ketchupot, mustárt, majonézt, húspogácsát, és a salátalevelet. Frissen, forrón a legjobb a kőeccerű burger.
Hozzávalók
- 40 dkg darált marhalapocka
- 2 darab hamburger zsemle
- ízlés szerint majonéz/ketchup/mustár
- ízlés szerint paradicsom
- ízlés szerint uborka
- ízlés szerint vöröshagyma/lilahagyma
- ízlés szerint saláta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt feketebors

Ez egy egyszerű, de annál ízletesebb recept saját hamburgeredhez – a tökéletes hamburger hússal – otthon. Nem járok gyorsétterembe, de azért a jó hamburgert nagyon bírom. Sokat kísérleteztünk, akarom mondani sokat kísérletezett drága férjem a tökéletes hamburgerhús előállításával. Az itt leírt, végtelenül egyszerű változat került ki győztesként. Örömmel osztom meg a titkot, mert biztos, hogy nektek is ízleni fog! :)
A lépésről lépésre szóló elkészítései leírásban megtalálod, hogyan készül ez a tökéletes hamburger húspogácsa. Mert jó hamburgerhús nélkül nem hamburger a hamburger. A boltban darált marhalapockát keress, és hamburgerenként 20 dkg-t vegyél.
A hamburger bucit készen szoktam hozzá venni. Ha ezt is magad szeretnéd elkészíteni, akkor az egyik legjobb kézműves pék, Limara hamburger zsemle receptjét ajánlom!
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]