Mit együnk, ha hosszabb utazásra indulunk?

Az aktuális járványhelyzet óta egyre több ember fedezi fel országunk rejtett szépségeit. Akik eddig külföldre jártak, azok most a környéken nézelődnek, vagy akár hosszabb utazásokra is vállalkoznak.

Az opelesek tudják, hogy a nagy csomagtartó mindig előnyt jelent, és hogy akkor is neki lehet vágni az útnak, ha 5 személy tartózkodik a kocsiban. De mit lehet tenni, amikor a legtöbb vendéglátóshely zárva van?

Főzzünk magunknak

Az egyik legfelkapottabb lehetőség, ha saját magunk készítjük el az ételt még otthon. Igaz, hogy az emberek többsége nem főzéssel kezdené a napot, azonban vannak gyorsan elkészíthető receptek is. Nem mindegy azonban, hogy milyen hónapot választunk a kirándulásra, hiszen a meleg beálltakor szükségünk lehet egy kisebb hordozható hűtőre is. Amikor gyerekek vannak velünk, akkor még több étellel kell készülnünk, de szerencsére a rántott husit mindenki szeretni szokta.

A gyors szendvicsek

A következő, és talán legkönnyebb lehetőség, ha csak szendvicseket pakolunk az útra. Ebben az esetben nem kell sokat gondolkodni a menün, mindenki kap egy vagy két saját szendvicset. Mehet mellé a palackozott víz, és akkor még hűtőre sem lesz igazán szükség. Ez azoknak jelent előnyt, akik nem csak piknikezni indulnak, hanem például hátizsákkal a hátukon akarják bejárni a Bakonyt.

Kérjünk elvitelre

Amikor kirándulni megyünk, akkor választhatjuk a városnézést is, nem muszáj csak és kizárólag a szabadra gondolnunk. Mindenhol fogunk találni olyat éttermet, ahol kérhetünk valamit elvitelre is, így rendezhetünk egy saját pikniket. A háziasszonyok különösképpen szeretni szokták ezt az opciót, mivel csak az evőeszközökről és az italról kell gondoskodniuk, nem kell se főzni, se szendvicseket gyártani.

Gyorséttermek

Ha pedig utazni vágyunk, és hirtelen megéhezünk, akkor még mindig ott vannak a gyorséttermek és a bevásárló központok. A legtöbb gyerek nagyon hálás lesz, ha végre kap egy hamburgert, de akár a boltba is bemehetünk venni valamit. A végleges döntés előtt figyelembe kell vennünk, hogy milyen fajta utazást tervezünk, és úgy rákészülni a várható helyzetekre.

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is