Mit egyek, ha fogyni akarok?

A gasztronómia szerelmeseinek nehéz feladat lehet úgy megőrizni az alakjukat, hogy továbbra is kellemesen eszegetnek. Sokan úgy próbálják meg leadni a felesleges kilókat, hogy elvonják maguktól az ételeket, azonban erre nem minden esetben van szükség.

A testünk folyamatosan figyeli az őt ért külső behatásokat, és hamar rájön, ha elkezdünk éhezni. Ilyenkor a fogyás helyett még gyorsabb raktározásba kezd, és amikor újra beleharapunk egy finom kalácsba, akkor biztosan zsírként fogja félretenni. Ha nem akarunk ebbe a hibába beleesni, akkor a következő tanácsok segíthetnek.

Reggel

Sokan úgy tartják, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés, ezért nem is érik be akármivel. Viszont, ha inkább diétás életmódra akarjuk magunkat fogni, akkor lassú felszívódású szénhidrátokat kell fogyasztanunk. Ellenkező esetben csak azt érjük el, hogy egy pillanatra tele leszünk, viszont pár óra múlva újra az éhség mardossa a gyomrunkat.

Az ilyen diétás ételek közé tartoznak az erre kifejlesztett péksütemények és kenyerek. Nyugodtan ehetünk sovány sonkát, tonhalat és tojásos ételeket is. A tejtermékek önmagukban kerülendők, azonban zabpehellyel fogyaszthatók.

Délben

Ebédnél újra rengeteg lehetőség közül tudunk választani. Egyik nap ehetünk csirke vagy pulykahúst, máskor pedig halat. Télen leveseket, nyáron pedig inkább salátákat tudunk fogyasztani, de érdemes hetente egyszer hüvelyeset tenni az asztalra. A köretekkel legyünk óvatosak, válasszunk teljes kiőrlésű termékeket. Amit bármikor és bármilyen mennyiségben ehetünk, azok a zöldségek. Azonban itt is fontos, hogy inkább párolt vagy grillezett formában.

Este

Estére talán megint éhesnek érezzük magunkat, azonban a testünket nincsen szüksége több szénhidrátra az alváshoz. Próbáljunk meg inkább fehérjében gazdag falatokat enni, mint például a tojás, vagy a tonhal.

Mindig legyünk mértékletesek, és kerüljük a lisztes ételeket, tehát ne próbáljunk meg palacsintát készíteni. Fontos, hogy esti órákban a gyümölcsök is ellenségnek számítanak, mivel ilyenkor érdemes elkerülni a cukrot.

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is