Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Egy párkapcsolatban ki való a konyhába?

Az ősrégi, és jelentősen elavult elv szerint, a nő helye a konyhában van. Azonban a 21. századra ez az egyik legnagyobb butaság, amit egy párkapcsolatban mondhatunk, rögtön azután, hogy „nyugodj meg, attól majd megnyugszol!”.

Nem csak a férfi ignoranciáját bizonyítja ez a mentalitás, de a másik fél mentális egészségét is rombolhatja. Azonban mindkét félnek és a romantikának, párkapcsolatnak és még sok mindennek is jót tehet, ha a párunkkal együtt főzzük meg a vacsorát, ahelyett hogy a másikra hárítanánk.

A közös sütés-főzés a kötelező házimunka helyett közös időtöltés lesz. Ha már úgyis muszáj megcsinálni, miért ne tegyük élvezhetővé és dolgozzunk közben a szerelmi életünkön? Megoszlik a munka, a férfi is hasznosnak érezheti magát, a nő pedig bizonyára örül, ha kap egy kis segítséget. Egy harmonikus párkapcsolatban nem lehet probléma az egymás keze alá dolgozás.

A tény, hogy közösen kreáltok valami jót és finomat, élvezetesebbé teszi a későbbi evést. Az ételek amúgy is fontos elemei tudnak lenni bármilyen kapcsolatban, a közös étkezés sokszor erotikus tud lenni.

Sütés-főzéssel a boldog párkapcsolatért

A közös cél lehetővé teszi a nagyobb egyetértést sütés-főzés közben és a biztonságérzetet is növeli. A kommunikációra is kihat. Akár jó a beszélőkénk, akár nem, ebben a szituációban eleinte mindenképpen el fog hangzani pár alap mondat a receptet és az elkészítést illetően.

Ez megtörheti a jeget és idővel belelendülhetünk, hogy néha kissé monoton és perceket igénybe vevő zöldség aprítás, víz forralás, sütő melegítés stb. között új témákba merüljünk bele. Esetleg olyan emlékek, élmények és gondolatok is előjöhetnek bennünk vagy a partnerünkben, amik normális esetben nem merülnek fel. Egymás ízlésvilágának megismerésében is sokat segíthet, összeigazíthatjuk a fűszerezést, vagy olykor adhatunk szabad kezet egymásnak.

Ezzel nyitunk a partnerünk felé, bizalmat adunk a másiknak, jobban egymásra hangolódunk, ezzel lehetővé téve, hogy később a kényelmetlenebb témák is feljöjjenek. Pár ilyen együtt főzős alkalom után már nem lehet gond olyanokat megbeszélni egymással, mint akár a hálószobai problémák, például az impotencia vagy a libidó csökkenése.