A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Minél nagyobb a kereslet, annál többet kell dolgozniuk az embereknek, sokan azonban megfeledkeznek a táplálkozás fontosságáról.

A traktorok vezetői más sofőrökhöz hasonlóan nehéz helyzetbe kerülnek, hiszen már reggel talpon vannak, pontosabban ülnek. A folyamatos vezetés és rázkódás elveheti az ember kedvét az étkezéstől, ez pedig káros következményekkel járhat. Minél többet ül valaki, annál jobban kell figyelnie a táplálkozásra, főleg, ha nem akar később orvostól orvosig járni. Nézzük, hogy mire kell a legjobban figyelniük!

Együnk, igyunk – a legfontosabb tanácsok

Víz, víz, víz. Mondhatnánk, hogy mindennek az alapja a víz, vagyis az ivás. Azoknak is pótolniuk kell az elveszített folyadékot, akik vezetnek. Ha valaki a földön dolgozik, akkor úgy tűnhet, hogy hamarabb észreveszi a szomjúság jeleit, de traktorvezetőként ez elkerülheti a figyelmünket. Nem baj, ha nem érezzük szükségét, akkor is kerítsünk rá időt.

A vízfogyasztás után nagyon fontos az étkezés. Mivel a földeken ritkán fogunk találkozni mikrohullámú sütővel, ezért olyan receptekben gondolkodjunk, amit hidegen is el lehet fogyasztani. Sőt! Inkább olyat válasszunk, ami hidegen is finom.

Sokkal egyszerűbb, ha hordozható hűtőt viszünk magunkkal, és abban tároljuk a romlandó falatokat. Sokan lehet, hogy mindennap szendvicsben gondolkodnának, azonban ez a megoldás nemcsak unalmas, hanem hosszútávon káros is. A szendvicset hagyjuk meg hetente egyszer, a többi napra pedig tápláló ételekkel készüljünk./p>

Ott vannak a különböző hideg saláták és hideg levesek, ahogy a gyümölcsök és a zöldségek is. Az a legjobb, ha nem bízzuk a véletlenre a táplálkozást, és inkább hamarabb felkelünk reggel. A kész receptek helyett könnyedén elkészíthetjük a kedvenceinket, amit a földre is magunkkal vihetünk.

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is