Főzés rendezvényekre, legálisan

Életünk folyamán lehet, hogy a főzéssel mélyebb kapcsolatot alakítunk ki, és többször szeretnénk főzni, mint amennyit a mindennapokban alapvetően kellene.

Mivel az ételfogyasztás egy kedvelt emberi időtöltés, viszont sokaknak nincs idejük vagy éppenséggel kedvük, hogy ezzel foglalkozzanak, ezt a kettőt ötvözve egy tökéletes kis magánprojektet indíthatunk el életünkben.

Képzeljük csak el, az irodai közös karácsonyi rendezvényen milyen szívesen fogadnák kollégáink, ha nem csak pogácsákat lehetne fogyasztani, hanem rendes, házilag elkészített főétel felett értékelhetnék az évet. Baráti körünkben pedig biztosan ismerünk néhány olyan embert, akik éjszaka, akár az esti műszak, akár a gyermekneveléssel túlterhelten esnek be a konyhába, és mindenhez több kedvük lenne, mintsem elkészíteni a másnapi ebédet. Így tehát szó akár kisebb céges rendezvényekről, akár csak közeli ismeretségi körben megbeszélt rendelésekről, a folyamatot jól át kell gondolni.

Fontos tényező az, hogy mérlegeljük a saját kapacitást, hogy hány rendelést tudunk időre elkészíteni. Ha közelünkben helyezkednek el az emberek, akiknek készítjük az ételt, a kiszállítás kérdését nem kell túlgondolni, azonban ha nagyobb fába vágnánk a fejszét, már ez is egy olyan fontos tényező lehet, aminek érdemes tervet készíteni.

Ne próbáljuk elsunnyogni a számlát!

Mivel ez már egy kisebb vállalkozásnak számít, és a cégnek, magánszemélyeknek is jó, ha el tudják könyvelni a kiadásokat, érdemes nekünk is hosszabb távon gondolkodni, és már az alapanyag vásárlástól kezdve számlát kérni az adott költekezésekről. Hogy a munkaórát is számolni tudjuk, érdemes egyéni vállalkozást kezdeni, így mindent nyomon tudunk követni és el tudunk könyvelni. Miután az étel a rendelőhöz került, a kialakított rendszer segítségével megbeszélhetjük, mikor is legyen a fizetés. Ha feliratkozásos alapon működik célszerű hetente, vagy akár havonta intézni az anyagiakat.

Cégeknél különösen fontos, hogy az elkönyveléshez számlát kell adnunk. A Billingo tökéletes társ egy magánvállalkozás vezetéséhez, hiszen online számlaadási funkciójával megkönnyítjük magunk dolgát is, nem kell számlatömböket hurcolnunk mindenhova és mi is könnyebben adhatjuk le hónap végén a papírokat.

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is