Főzzünk együtt a párunkkal

Mikor már nem teljesen új a kapcsolat, nagyon is jó módszer egy este feldobásához, ha kitalálunk egy közös otthoni programot. Ez szinte lehet bármi, de az együtt főzés öröme mindig jó hangulatot teremt, mellesleg az eredmény egész biztosan mennyei lesz, és sokkal finomabb, mintha egyedül főznénk.

Megvillogtathatjuk konyhai tudásunk a másik előtt, és ő is bemutathatja mihez is ért a legjobban. Érdemes előre leosztani a szerepeket, hogy ki mit vállal, ki lesz a főszakács és ki dolgozik a keze alá. Sokan nagyszerűen aprítanak hagymát, krumplit, már egyéb hozzávalókat, így aztán a másik fél koncentrálhat teljesen a főzésre.

A szeletelés, aprítás, kavargatás közben is nagyon jókat lehet beszélgetni, még másféle recepteket megosztani egymással, hogy legközelebb mi is kerüljön az asztalra. Egy pohár bor pedig még inkább fokozza a hangulatot. Az asztali terítékre is ilyenkor nagyobb gondot fordítunk, hogy még szebb legyen, mint a hétköznapokban, valamint előkerülhet pár szál gyertya is. Ilyenkor a tálalás is nagyon fontos, és miután jóízűen elfogyasztjuk nevetgélve és beszélgetve a vacsorát, a mosogatás is legyen közös munka. Hamarabb is végzünk, így gyorsabban bújhatunk össze, kellemesen telt hassal.

Természetes afrodiziákumok

Már az ókorban is tudták, hogy néhány ételnek sokkal nagyobb a vágykeltő hatása, mint a legtöbb étkezési alapanyagnak. Leginkább a tengerparti népek érezhetik magukat nagyon is jól egy-egy finom vacsora után, hiszen a sós vízben számtalan vágykeltő ínyencség fellelhető. Gondoljunk csak a különböző kagylókra, és főleg az osztrigára, amely talán a legerősebb ilyen jótékony hatással bír. De ott vannak még a moszatok, és algák, valamint egy-egy rákféle is hasonló tulajdonságokkal bír. Bátran merjünk használni ezekből az alapanyagokból, ha az estére nem csak alvást tervezünk párunkkal.

Szerencsére nem muszáj tenger közelében élni, hogy jócskán találjunk még hasonló afrodiziákumokat. Néhány gyümölcs és zöldség is hasonló hatással lehet ránk, hiszen a zeller, az avokádó, a csalán is ezt hivatott elérni. Ami a legjobb benne, hogy nem csak férfiakon, de nőknél is működik, így biztosak lehetünk benne, ha iszunk egy kis gyömbér teát például, vagy teszünk az ételbe egy kis ginzenget, vagy fokhagymát ízesítésnek, akkor nem kell sokat bajlódni a vágyak felcsigázásával. A neten kutatva számtalan ilyen természetes módszer fellelhető, érdemes utána olvasni, mert rengeteg hasznos ötletet találhatunk.

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is