Megfelelő táplálkozás infraszauna használata mellett

Sokan azért választják az infraszaunát, mert sokkal kevésbé terheli le a szervezetet, mint a hagyományos finn szaunák. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kevésbé kell figyelnünk a szervezetünk igényére.

Infraszauna használata közben a testünk megállás nélkül méregtelenít, megválik a hasztalan és káros anyagoktól. A bőrünk alá ható infrasugarak belülről melegítik fel a testet, ami fokozza az anyagcserét, javítja a vérkeringést és szerepe van a sejtek megújításában. Éppen ezért sokan mennek azzal a céllal, hogy végre megszabaduljanak a felesleges kilóktól.

Nem szabad azonban összekeverni a szaunázást a fogyókúrával! A fokozott mértékű izzadás miatt leginkább vizet veszítünk, ami után tényleg kevesebbet fog mutatni a mutató, de a vizet pótolni kell, ellenkező esetben fennáll a kiszáradás veszélye. Éppen ezért nem mondhatjuk, hogy a szauna fogyaszt, csak azt, hogy növeli az edzés hatékonyságát. Ha felgyorsul az anyagcserénk, sokat mozgunk és rendszeresen beülünk a szaunába, akkor tényleg fogyhatunk.

Mit együnk szaunázás előtt?

Az egyik legfontosabb szabály, hogy éhesen tilos szaunázni, mert ilyenkor a vércukorszint túl alacsony lesz. Ha beülünk a szaunába, majd elindul a méregtelenítés, akkor felgyorsulnak az emésztési folyamatok, így nem marad elég energiánk. Az üres gyomor egyenlő a rosszulléttel és az esetleges ájulással.

Másik hiba, amikor valaki közvetlen a szaunázás előtt eszik. Gondoljunk arra, hogy hiába ülünk, a szervezetünk jobban meg lesz terhelve a megszokottnál. Ha a testünknek az emésztéssel kell foglalkoznia, akkor rosszul leszünk a további megterheléstől. Az a legjobb, ha 1-2 órával a szaunázás előtt étkezünk.

Mit együnk szaunázás után?

Ha végeztünk a szaunával, akkor pótolnunk kell az izzadás miatt elveszített vitaminokat és ásványi anyagokat. Az a legjobb, ha elkerüljük a nehéz ételeket, mert azok leterhelik a szervezetet. Együnk fehérjedús falatokat, ha lehet, akkor zöldségeket. Fogyasszunk sok ásványvizet és akár pezsgőtablettát is.

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is