Ezeket a hibákat kerüljük el, amikor konyhát tervezünk

A főzés, az étkezés egész életünkben alapnak számít, enélkül nem fogunk tudni túlélni. Ha azonban építkezésre adjuk a fejünket, esetleg a legújabb előre gyártott könnyűszerkezetes házat vesszük meg, a konyha berendezésére érdemes figyelmet fordítani. Ha elkerüljük a következő hibákat, akkor sokkal könnyebb dolgunk lesz!

Kerüljük a munkaháromszög akadályozását

A konyhában a munkaháromszöget a hűtőszekrény, a mosogató és maga a főzőlap alkotja. Ez a terület a legforgalmasabb, és ez az, amelyre a tervezés során a legnagyobb gondot kell fordítanunk, elkerülve, hogy ezek az elemek túlságosan távol legyenek egymástól, valamint elkerülve a köztük lévő esetleges akadályok elhelyezését.

Függetlenül attól, hogy milyen méretű vagy elrendezésű a konyhánk kialakítása, ezt az egyszerű szabályt be kell tartanunk annak érdekében, hogy nagyobb hatékonyságot érjünk el a helyiség fő felhasználási módjában, a főzésben.

A túl kicsi háromszögek ütközéshez vezetnek, a túl nagy háromszögek pedig fárasztó tevékenységgé válnak.

Kerüljük a megvilágítás hiányát

A világítás az otthonunk kialakításának egyik elfeledett főszereplője, feltéve, ha jól akarjuk érezni magunkat. A konyha olyan helyiségnek számít, ahol nem szabad megengednünk magunknak azt a luxust, hogy rosszul világítsunk, mivel éles és veszélyes konyhai eszközöket használunk benne.

Figyelembe kell vennünk a jó általános megvilágítást, amely elkerüli az árnyékokat a munkaterületen belül, és amelyet az egyes feladatokhoz szükséges speciális megvilágítással kell megerősíteni. Ez általában az ételkészítés területén erősödik meg, valamint azokon a területeken, amelyeket a konyhában használunk a reggelink vagy ételeink elfogyasztásához.

Ne felejtsük el a jó szellőzést

Mind a jó páraelszívó használata, mind a konyha természetes szellőzése elengedhetetlen ahhoz, hogy ne találkozunk hirtelen meglepetésekkel. Hiába néz ki jól a modern páraelszívó, inkább azt válasszuk, amelyik jobban működik. A kellemetlen szagok megnehezítik a lakók életét.

variosystem.hu

Megosztás

Olvasd el többi írásainkat is